Haberler

Çocuk Tiyatroları' Projesi İçin 2 Yıl Pedal Çevirecek

Mustafa ERCAN MERSİN, (DHA)- BİSİKLETÇİ 30 yaşındaki İbrahim Yılmaz, hayalindeki 'Çocuk Tiyatroları' projesini gerçekleştirmek için İstanbul'dan çıktığı Asya turu kapsamında Mersin'e ulaştı.

Mustafa ERCAN MERSİN, (DHA)- BİSİKLETÇİ 30 yaşındaki İbrahim Yılmaz, hayalindeki 'Çocuk Tiyatroları' projesini gerçekleştirmek için İstanbul'dan çıktığı Asya turu kapsamında Mersin'e ulaştı. 2 yılda 23 ülkeyi gezerek 23 bin kilometre yol kat edecek Yılmaz, yolculuğu sırasında karşılaştığı olayları bir gösteri ile sahnelemeyi hedefledi.

İstanbul Kadıköy'de oturan iktisatçısı İbrahim Yılmaz, 'Çocuk tiyatroları' projesini uygulamaya koymak için bisikleti ile Asya turuna çıkma kararı verdi. Yılmaz, tura çıkacağı için ilk olarak Kadıköy'deki ev ve arabasını sattığını, ardından sponsor arayışına girdiğini söyledi. Daha önce de bisikleti ile Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret eden Yılmaz, İstanbul'daki Delta Bisiklet'in sponsorluğunda yola çıktı. Yılmaz, Ege ve Akdeniz kıyısı boyunca yolculuk ederek 25 günün sonunda Mersin'e ulaştı. Mersin'de 1 gece kalan Yılmaz, bisikletle çıktığı Asya turunu 2 yılda tamamlamayı hedeflediğini kaydederek, şunları söyledi;

Yolculuğuma İstanbul Kadıköy'den başladım. Ege ve Akdeniz sahillerini dolaşarak Mersin'e geldim. Hedefimde 23 ülke gezip Japonya'ya kadar bisiklet kullanmak var. Gidişim Asya'nın güneyinden, dönüşümvise kuzeyinden olacak. Asya'da bir daire çizip 2 yıl sonra Türkiye'ye dönüş yapmayı planlıyorum. Amacım; 2 yıl sonra tamamlayacağım turumda yaşadığım olayları tiyatral bir gösteri yapıp bunu devlet okullarında ücretsiz oynayarak çocuklarımıza, bisikleti, doğayı, kampçılığı ve farklı kültürler hakkında bilgi vermek. Onlara bisikleti anlatacağız. Hedefimizde bu var. Bunu 1 yıl kadar devlet okullarında sürdürüp 4'ncü yıldan sonra dünyayı ve kıtaları parça parça gezip bir dünya turu şeklinde tamamlamayı hedefliyoruz.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yılmaz İstanbul Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title