Haberler

Çocuk Tiyatroları Festivali Devam Ediyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çocuk Tiyatroları Festivali, tiyatro gruplarının gösterileriyle devam ediyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çocuk Tiyatroları Festivali, tiyatro gruplarının gösterileriyle devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen festivalde, ikinci haftanın açılış oyunu Ekin Sanat Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen "Boya Bola" oldu. Oyun öncesinde palyaçolar ve kostümlü animatörler, izleyici çocuklarla birlikte şarkılar söylediler. Gazlı içeceklerin zararlı etkilerinin anlatıldığı, Şahdi Özdemir'in yönetmenliğini yaptığı oyunda, çocukların ayran, meyve suyu ve süt gibi doğal ve yararlı içecekleri benimsemeleri hedefleniyor. Adem Atar'ın yazdığı "Boya Bola" adlı çocuk oyunu, toplam 4 seansta Ahmet Şimşek Ortaokulu, Naciye Filizay Ortaokulu, Hürriyet İlköğretim Okulu ve Güney İlköğretim okulundan binin üzerinde öğrenci tarafından izlendi. Seans sonlarında da oyuncular, çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdiler.

Festivalle ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, kültür ve sanat etkinliklerinin çocuklar üzerinde olağanüstü bir etki bıraktığını ifade ederek, oyunları Mersinli çocuklarla buluşturdukları için mutlu ve gururlu olduklarını kaydetti. Çocuk Tiyatroları Festivali ile kaliteli tiyatro grupları ve oyunlarına 7 yıldır ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Başkan Türk, "Çocuklarımızın oyunlarla etkileşimlerini son derece olumlu buluyorum. Özellikle çocuklarımız dışardan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı daha korunmasız. Bu tür oyunlar aracılığıyla eğlenceli bir biçimde bilinçlenen çocuklarımız, kötü alışkanlıklara karşı yaşam boyu bir karşı duruş sergileyebiliyor. Çocuklarımızın bilinçlenmesi ve mutluluğu her şeye değer. Bu nedenle, bugünkü oyunumuz gibi tiyatro eserlerini önemsiyoruz. Festivalimize katılan tiyatro emekçilerine bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuk Tiyatroları Festivali, son olarak 25 ve 26 Nisan tarihlerinde Tiyatro Agon oyuncularını konuk edecek. Tiyatro Agon'un "Yoğurt Bende Göl Nerde" adlı oyunu, Mehmet Dağlı Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Ahmet Mete Işıkara İlköğretim Okulu ve Sosyal Hizmetler İlköğretim Okulu öğrencileri için toplam 4 seansta Akdeniz Belediyesi Salonunda sahnelenecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Fazıl Türk Hürriyet 23 Nisan Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title