Haberler

Çocuk Şehirle Bütünleşmeli

Güncelleme:

Esenler Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği ve Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi işbirliğinde 'Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler' konulu sempozyum gerçekleştirdi.


'Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler' sempozyumunda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, , "Yöneticiler, çocuklara şehrin bütünlüğünden uzakta bir mekân tasavvurunda bulunmamalı, çocuk şehirle bütünleşmeli" dedi.

Sempozyumda, çocukların kent yaşamındaki yeri, önemi ve geleceği hakkında akademisyenler ve yerel yönetim temsilcileri konuşma yaptı.

PARK ALANI AÇTIK

Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü'nde gerçekleşen toplantının ikinci oturumunda Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, "Yerel Yönetimler ve Çocuk" konusunda konuştu. Çocukların aktivite alanları olmasının önemine dikkat çeken Taşçı, "Esenler'de yoğun kamulaştırma ve alan açma çalışmalarıyla çocuklar için yeşil alan ve parklar açtık" dedi.

ÇOCUK ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞMELİ

Çocuğun şehirden beklentilerine değinen Taşçı, "Çocuk şehirden; huzurlu bir aile ortamı, çevre, kaliteli ve eşit eğitim imkânı, oyun alanı, gelecek tahayyülü vermesini, şehirle arasında bir hikâyesinin olmasını bekler" diye konuştu. Çocuğun şehirle bütünleşmesi gerektiğini kaydeden Taşçı, "Yöneticiler, çocuklara şehrin bütünlüğünden uzakta bir mekân tasavvurunda bulunmamalı, çocuk şehirle bütünleşmeli" dedi. Taşçı, "Ev ile şehrin teması çocuğun sağlıklı iletişim kurabilmesi için önemli. Bunun yanında mekânlar güvenli olmalı. Eskiden 'bizim sokak' kavramı vardı, şimdi ne yazık ki sokak çocukları var. Bunlara akılcı çözümler üretmeliyiz" şeklinde konuştu.

HEPSİ ÇOCUKLAR İÇİN

Esenlerli çocukların Çocuk Sokağı'nda ebeveynleri ve eğitmenler eşliğinde güven içinde oyun oynayabildiklerini söyleyen Taşçı, Esenler Belediyesi'nin çocuklar için hayata geçirdiği projelerden (Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü, ESEV ve ESGEV'ler, Çocuk Üniversitesi, Anne Üniversitesi) de kısaca bahsetti.

BİSİKLET KAZANDI

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi, Üniversite'nin içinde açtığı stantla Çocuk Üniversitesi, Anne Üniversitesi ve Esen Çocuk Dergisi gibi projelerini katılımcılara tanıttı. Programda ayrıca yapılan bir kura çekilişiyle 12 yaşındaki Esenlerli Tuana Koç, bisiklet kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title