Haberler

Çocuk Sanat Merkezinden Yılsonu Gösterisi

Güncelleme:

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin yılsonu gösterisi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Sanat Merkezi'nde eğitim alan Kadıköylülerin, öğrencilerin ailelerin ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun katıldığı gece Çocuk Sanat Merkezi Orkestrasının resitali ile başladı.

3500 öğrencinin resim, bale, drama, dans dallarında eğitim aldığı Çocuk Sanat Merkezi yılsonu gösterisi açılışında konuşan iki öğrenci Çocuk Sanat Merkezi'nin bir hayalden yola çıktığını ve çocukların hayallerini gerçekleştirdiğini belirterek "Hayallerimizi sizinle paylaşmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Çocuk Sanat Merkezi Orkestrasının usta sanatçı Neşet Ertaş'ın türkülerini çalıp söylediği gecede çocuklar hayaller üzerine bir drama gösterisi yaptılar.

Bale bölümü öğrencilerinin gösteriminin ardından modern dans bölümü öğrencileri performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Gecenin kapanışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Bize hayal kurmayı hatırlatan çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir yıl içinde bir çok etkinlik ve konser izledim en güzeli bu geceydi" diyerek tüm çocuklara, eğitmenlere ve ailelerine teşekkür etti. Çocuk Sanat Merkezi'nden sonra Gençlik Sanat Merkezi için bir bina satın aldıklarını söyleyen Nuhoğlu "Bu hayali de bize çocuklarımız kurdurdu. Hayal kurmaya devam edeceğiz" dedi.

Etkinliğin bitiminde konuklar resim bölümü öğrencilerin yaptıkları resim çalışmalarının olduğu sergiyi gezdi.

KADIKÖY BELEDİYESİ ÇOCUK SANAT MERKEZİ

2007 yılında Kadıköylü çocukların sanat eğitimine destek vermek için açılan Çocuk Sanat Merkezi'nden bugüne kadar 17 bin çocuk ücretsiz yararlandı.

2015 yılında ise alanında uzman 27 öğretmen; bin 500'ü Müzik Bölümünde, 2 bini Dans, Drama ve Resim bölümlerinde olmak üzere bu yıl 4 - 14 yaşları arasında toplam 3 bin 580 öğrenciye eğitim verdi. Merkez, üç yıl önce başlattığı 4-5 yaş grubu için "Erken Yaş Müzik Eğitimi" ve "Ritmik Oyun Grubu" çalışmalarına bu yıl "Anne-Çocuk" çalışmasını ekledi. Ayrıca vurmalı çalgılarla müzik terapi ve bale çalışmaları sayesinde zihinsel engelli çocuklara yönelik çalışmalar yapılıyor.

Merkezde müzik ve dans bölümünde eğitim alan öğrenciler 2 yıl eğitim alarak mezun olurken drama, resim, ritmik oyun ve erken yaş müzik eğitimi bölümleri ise 1 yıl sürüyor.

Her yıl Haziran ayının ikinci haftasında öğrenciler Caddebostan Kültür Merkez'inde düzenlenen geleneksel yılsonu etkinliğiyle dönemi kapatıyor.

Çocuk Sanat Merkezi Ağustos ayında ilk kez yaz okulu düzenleyecek. Merkez; müziğin yanı sıra farklı çalışmaları da programına katacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Aykurt Nuhoğlu Neşet Ertaş Caddebostan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title