Haberler

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Ödülleri Verildi

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun (ÇOSKK) 'Türkiye Ödülleri' sahiplerini buldu.
Tekden Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ÇOSKK Başkanı Oktay Yerlikaya ve davetliler katıldı.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun (ÇOSKK) ' Türkiye Ödülleri' sahiplerini buldu.

Tekden Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ÇOSKK Başkanı Oktay Yerlikaya ve davetliler katıldı. Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kendi çocukluğunda günlerinin büyük bölümünü sokakta geçirdiğini belirterek, "O dönemlerde bizler sokaktan eve girmek bilmezdik. Arkadaşlarımızla sokakta oyunlar oynardık. Şimdi ise çocuklarımızı bilgisayar ya da televizyonun başından kaldırmakta zorlanıyoruz. Çocuklarımızın bedenen ve ruhen iyi yetişmeleri, geleceğimize güvenle bakma noktasında çok önemli. Onlar fiziken ve ruhen iyi bir gelişim göstermeliler. Bu oyunların çocuklarımızın iyi yetişmesi için de önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu oyunların ortaya çıkarılıp bir sistem dahilinde yaygınlaştırılmasında emeği geçen Kaymakam, Belediye Başkanı ve diğer görevli arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOSKK Başkanı Oktay Yerlikaya da, federasyonu kurarken, Anadolu coğrafyasında oynanan ancak kaybolmaya yüz tutmuş oyunları bulup çıkarmak, sistematize ederek spor branşına dönüştürmek, olimpiyatlarda branş olarak oynanmasını sağlamak gibi hedeflerle yola çıktıklarını belirterek, "Yaz ve kış olimpiyatları olmak üzere 2 olimpiyat yapılıyor. Bu olimpiyatlarda hiç bizim beden yapımıza uygun spor yok" diye konuştu.

Oktay Yerlikaya, bir hayalden yola çıktıklarını, ancak sadece Türkiye'de değil, dünyanın çok farklı ve değişik yerlerinde de bu oyunların oynandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından çocuk oyunlarının gelişmesinde katkı sağlayan Kaymakam, belediye Başkanı ve diğer ilgililere plaketleri verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title