Haberler

Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi"Nde Sona Doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yapılan "Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi" tamamlanma aşamasına geldi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yapılan "Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi" tamamlanma aşamasına geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip inşa edilen Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı'ndaki 7 konaktan biri "Çocuk Oyunevi ve Oyuncak Müzesi" olarak hizmet verecek.

Hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam eden ve tamamlanma aşamasına gelen müzede, çocuk oyunlarının objeleri yer alacak.

Konakta çocukların, pedagojik olarak yaş gruplarına göre uygunluğu tespit edilmiş eğitim amaçlı zeka oyunlarını oynayabilecekleri uygun araç gereçler temin edilerek yerleştirildi. Müzede Hacivat-Karagöz dijital film gösteriminin yapılacağı Hacivat-Karagöz sahnesi de kuruldu.

Müze, yerli üretim koleksiyon oyuncaklar, bez bebek koleksiyonu, çocuk kitaplığının yer aldığı ahşap kütüphane bölümü ve kafeteryasıyla da çocuklar için vazgeçilmez özel bir merkez olmaya aday.

Ayrıca kütüphanesinde bir resim atölyesinin oluşturulduğu müzede çocukların dört mevsim ve ayları öğrenebilecekleri uzay odası da düzenlendi. 2 katlı ve 4 bölümden meydana gelen, geniş kapalı alana sahip Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi'nin yakın zamanda hizmete sunulacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Politika Güncel Haberler

title