Haberler

Çocuk Öldükten Sonra Mı Kilit Siparişi Verildi?

Güncelleme:

DEDAŞ'ın kapağını açık bıraktığı trafo olayı HDP'li Vekil Ayhan tarafından Meclis gündemine getirilerek, Enerji Bakanı Yıldız'a sorular yöneltildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, geçen cumartesi Haliliye ilçesinin Yeşildirek Mahallesi'nde kapağı açık bulunan elektrik trafosunda hayatını kaybeden altı yaşındaki Ali Demir ile onu kurtarmaya çalışırken ağır yaralanan ağabeyi Halil Demir'in durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği soru önergesiyle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner YIıldız'a sordu.

Ayhan, önergesinde, "İlimiz Şanlıurfa'nın Yeşil Direk Mahallesi'nde 01.08.2014 tarihinde akşam saatlerinde iddiaya göre, arkadaşlarıyla elektrik trafosu altında bulunan panonun yakınlarında oyun oynayan Mustafa Demir, akıma kapıldı. Demir'in akıma kapıldığını gören ağabeyi ise kardeşini kurtarmaya çalışırken ağır yaralandı. Yaşanan olayın ardından trafo panolarının kilitlenmediği belirtildi. Vatandaşlar olayın sorumlusunun DEDAŞ olduğunu belirtti. Kentin birçok noktasında bulunan pano kapaklarının açık olduğu ve tehlike saçtığı iddia edilmektedir. Yaşanan bu olayların ardından DEDAŞ Şanlıurfa geneline 35 bin küpe kilit siparişi verdiği iddia edilmektedir." diye konuştu.

DEDAŞ, 35 BİN KİLİT SİPARİŞİ Mİ VERDİ?

Olay yaşandıktan sonra kapaklara kilit siparişi verilip verilmediğini soran Ayhan, Bakan Yıldız'a şu soruları yöneltti: "İlimiz Yeşildirek mahallesinde yaşandığı iddia edilen olay doğru mudur? Yaşanan olayın, oluş nedeni nedir? Yaşanan olayda ölü ve yaralı var mıdır? Trafo pano kapaklarının açık olmalarının olaya sebebiyet verdiği doğru mudur? Yaşanan olayda DEDAŞ'ın herhangi bir ihmali var mıdır? Olayın ardından DEDAŞ'ın vermiş olduğu 35 bin küpe kilit siparişi doğru mudur? Bakanlık olarak olayın tüm yönleriyle soruşturulması ve sorumluluğu olanların tespiti için herhangi girişiminiz olacak mıdır?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İbrahim Ayhan Taner Yıldız Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

bülent d.:

dedaş, tedaş, bedas, tüm elektrik firmalarında bu gibi sorumsuzluklar mevcut. İnsan hayatını hiçe sayarsacına, yapılmayan denetimler sebebiyle. Sadece bunlar değil Telekom, İnternet firmaları vs. diğer firmalar, kişilerin can, mal ve bilgi güvenliğini beş para etmez sudan sebeplerle ipsizin sapsızın eline veren vurdumduymazlık ve ''bana ne kardeşim dikkat etseydiniz'' mantığıyla hareket eden kurum ve kuruluşlar için caydırıcı değil adam edici tedbirler ve cezalar olması şart. Aksi halde birçok masun daha canıyla öder bu gibi sorumsuzlukları. Allah rahmet etsin, ana babasına sabır versin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title