Haberler

Çocuk Meclisi Üyesi Zabıtaların Aşti Denetimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi’nin üyeleri, AŞTİ’de Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte hem esnafı denetlediler hem de yolculara Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın bastırdığı “Bilinçli Tüketici Rehberi”ni dağıttılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi'nin üyeleri, AŞTİ'de Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte hem esnafı denetlediler hem de yolculara Zabıta Dairesi Başkanlığı'nın bastırdığı "Bilinçli Tüketici Rehberi"ni dağıttılar.

AŞTİ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Noktası'na üniformalarıyla gelen küçük zabıtaları karşılayan Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, çocuklara denetim sırasında yapmaları gereken konular hakkında bilgiler verdi. Küçük zabıtalar daha sonra Karabudak'ın refakatinde AŞTİ içindeki kafeterya ve büfeleri denetledi. Denetim sırasında, ambalajlı ürünlerin son kullanım tarihlerini kontrol eden küçük zabıtalar, aynı zamanda bir tüketici olan esnafa da "Bilinçi Tüketici Rehberi" verdiler.

Denetimlerini otobüs firmalarının yazıhanelerinde sürdüren küçük zabıtalar, son olarak da peronlarda yola çıkmaya hazır otobüslerde denetim yaparak, şoförlere telkinlerde bulundular, yolculara da haklarını daha iyi öğrenmeleri ve kullanmalarının yararlarını anlatarak, broşür dağıttılar.

Zabıta Daire Başkanı Karabudak, "Etkin denetim, tüketicilerin haklarını bilmeleri ve sahip çıkmasıyla gerçekleşir. Zabıtanın denetimi de hakkına sahip çıkan tüketicilerin desteği ve işbirliğiyle daha verimli olur" dedi.

Tüketicileri, haklarını bilmeleri ve kullanmaları konusunda bilinçlendirmek amacıyla yoğun bir kampanya başlattıklarını ifade eden Karabudak, AŞTİ'de başlattıkları bu kampanyanın, Başkent'in değişik noktalarında yaygılaştırılarak süreceğini söyledi.

Başkan Karabudak, kampanya kapsamında bastırdıkları "Bilinçli Tüketici Rehberi"nin, vatandaşların alışverişlerde mağdur olmamaları için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlatan ve daima el altında bulundurması gereken bir kılavuz kitapçık olduğunu söyledi.

Denetime Çocuk Meclisi üyesi arkadaşlarıyla birlikte katılan Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya da, "Tüketici haklarının adı var, fakat bunların ne olduğu pek bilinmiyor. Bu nedenle biz tüketicileri, haklarının bilinmesi ve herkesin hakkını daha iyi savunabilmesi için zabıta ağabeylerimizle işbirliği içinde hem denetim yapıyoruz hem de 'Bilinçli Tüketici Rehberi'ni' dağıtıyoruz ve bunda da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Başkent'in çıkış ve giriş noktası olarak yoğun kalabalıkların bulunduğu AŞTİ'de zabıta kıyafetleri ve sevimli tavırlarıyla denetim süresince farklı bir ortam oluşturan küçük zabıtalar, hem esnaftan hem de vatandaşlardan büyük ilgi gördü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title