Haberler

Çocuk Maratonu Başakşehir'de koşuldu

Güncelleme:

Başakşehir Belediyesi Çocuklara "Maraton Bilincini" ve "Spor Kültürünü" aşılamak amacıyla Dünya Çocuk Günü'nde Avrupa Yakası'nın en büyük Çocuk Maratonu'nu düzenledi.

Maratona 10 bine yakın Başakşehirli çocuk ailesi ile birlikte katıldı.

Başakşehir Belediyesi, her yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan Dünya Çocuk Günü'nde Çocuk Maratonu düzenledi. "Geleceğe koşuyoruz" sloganı ile Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte on bine yakın çocuk hem eğlendi hem yarıştı. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu ve birim müdürleri katıldı.

Maraton öncesi bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal "Onları spora teşvik etmek, spora ve sporcuya destek olmak için tüm gücümüzü seferber ediyoruz. Bu nedenle Belediye olarak spor altyapısına her yıl önemli bir kaynak aktarıyoruz. Bugüne kadar bu konuda çok büyük projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

Spor kenti Başakşehir

Spor kulüplerine ve sporculara verdikleri destekler konusunda asla popülist davranmadıklarını ifade Başkan Uysal, şunları kaydetti: "Her zaman emin, gerçekçi ve samimi adımlar attık. Spora yaptığımız yatırımları hep geleceğe yatırım, gençlerimize yatırım olarak gördük. Biz istiyoruz ki insanlarımız sporu sevsin, hayatlarının bir köşesinde mutlaka spor olsun. Çocuklarımız sokak aralarında değil de spor alanlarında top oynasın. Gençlerimiz kötü alışkanlıklar kazanmasın, spor alanlarında kendilerini göstersin… Ümit ediyorum vatandaşlarımızın isteği ve heyecanı ile çok yakın zamanda Başakşehirimiz bir spor kentine dönüşecek ve ülkemize dünya standartlarında sporcular kazandıracak. Biz her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz."

Anne-babalar da çocuklarını yalnız bırakmadı

0 - 3 yaş, 4 - 5 yaş ve 6 - 7 yaş grubu çocuklar maratonda 300 metreyi anne ve babaları ile birlikte tamamladı. 8 - 9 yaş, 10 - 11 yaş, 12 - 13 yaş grubu çocuklar ise 900 metreyi kendi başlarına koşarak madalyalarına kavuştu. Etkinlikte engelli çocuklar da aileleri ile birlikte koşuya katıldı. Yarışmalara katılan her çocuğa bitiş çizgisinde madalyaları, sertifikaları ve hediye kuponları verildi. Çocuk maratonunda katılımcılara ayrıca Başakşehir Belediyesi'nin ikram stantlarında pamuk şeker, patlamış mısır, meyve ikramı yapıldı ve çeşitli hediyeler verildi.

Sahne gösterileri göz doldurdu

Etkinlik günü eğlenceli sahne programlarına da düzenlendi. Alanda kurulan sahne de sihirbazlık gösterileri, bando, mehter gösterileri, bilgievi konserleri, spor parklarında eğitim alan öğrencilerin programları, karete, taekwondo ve zumba gösterileri çocuklara ve velilerine unutulmaz bir gün yaşattı. 'Spor Aşk'ın gösterileri ise beğeni ile izlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Belediyesi Dünya Çocuk Günü Mevlüt Uysal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title