Haberler

Çocuk Koğuşunda Tecavüz Skandalı

Güncelleme:

Adana Ceyhan'da, M Tipi Kapalı Cezaevi'nde 15 yaşındaki F.O.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla 17 yaşındaki M.A. hakkında 'nitelikli cinsel istismar' suçundan dava açıldı.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde 15 yaşındaki F.O.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla 17 yaşındaki M.A. hakkında 'nitelikli cinsel istismar' suçundan dava açıldı. Geçen şubat ayında meydana gelen olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcı, halen tutuklu olan M.A. hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istedi. Cezaevinde görev yapan 12 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

"KORKUMDAN SÖYLEYEMEDİM"

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan F.O., 17 Şubat 2014'te infaz koruma memurlarına bağırarak, aynı koğuşta kaldığı M.A.'nın tecavüzüne uğradığını söyledi. Daha önce de defalarca M.A.'nın kendisine tecavüz ettiğini öne süren F.O., başka bir koğuşa alınıp cezaevi yönetimine yaşadıklarını anlattı. F.O ifadesinde M.A.'nın kendisine şiddet uyguladığını, bu durumu cezaevi baş memurlarına anlattığını belirterek şunları anlattı:

"M.A.'nın bana kaba kuvvet kullanarak huzursuz ettiğini söyledim. Onlar da bana inanmayıp, yalan söylediğimi zannettiler. Bu arada diğer personeller arada sırada koğuşumuza gelip, bizimle ilgileniyorlardı. Sorunumuz olup olmadığını soruyorlardı. Ben de 'Bu koğuşta duramıyorum, beni buradan alın' diyordum. M.A. daha sonra bana cinsel tacizde bulunmaya başladı. Genellikle gece yatakta bana tecavüz ediyordu. Tecavüz ederken boğazımı tutarak bağırmamı engelliyordu. Korkumdan ve utancımdan hiçbir görevli memura bunu söyleyemedim" dedi.

"TUVALETTE TECAVÜZ"

17 Şubat günü banyoyu temizlerken M.A.'nın geldiğini ve tuvalete geçmesini istediğini iddia eden F.O. başına gelenleri şöyle dile getirdi:

"Ben başıma geleceği bildiğim için kameraya karşı idareye haber vermeye çalıştım, ama o an görmemişler. Tuvalete girdim M.A. bana tecavüz ettikten sonra banyo tarafına geçtim, biraz ağladım. Yine kameraya idarenin haberi olsun diye işaret ettim. Daha sonra içeri geçtiğimde M.A. oda spreyi ile kafama vurdu. Artık korkmadım ve bağırdım. O zaman memurlar içeri girip, ne olduğunu sordular. Ben de M.A.'nın bana vurduğunu ve tuvalette tecavüz ettiğini söyledim. Hemen beni koğuştan alarak dışarı çıkardılar. Son 8 gündür M.A. özellikle herkes uyuyunca yatakta bana tecavüz ediyordu. Bana yapılanlardan dolayı M.A.'dan ve beni döven koğuştaki bütün arkadaşlardan şikayetçiyim."

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

F.O.'nun bu iddiaları üzerine 1- 17 Şubat tarihleri arasındaki güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Hazırlanan raporda M.A.'nın dışında koğuşta kalan diğer tutuklu ve hükümlülerin de F.O.'ya şiddet uyguladığı, yaşadıkları nedeniyle F.O.'nun ağlayıp her defasında kameralara bir şeyler anlatamaya çalıştığı belirtildi. Bu raporda 17 Şubat günüyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Saat 11.13'te M.A. banyoya giriyor. F.O. ise el ve mimik hareketleriyle kameraya bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Saat 11.14'te F.O. tuvalete giriyor. Bahçe kamerasından banyo penceresinin M.A. tarafından gazete ile kapatıldığı görülüyor. Sonra tuvalet penceresinden banyo tarafından bir geçiş olduğu görülüyor. Saat 11.19'da F.O. tuvaletten çıkıyor, bir süre duruyor, ağlıyor ve banyoyu işaret ediyor."

F.O. TAHLİYE EDİLDİ, M.A. ANKARA'YA NAKLEDİLDİ

Cezaevi yönetiminin olayı savcılığa bildirmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Geçen süreçte F.O.'nun avukatı Tugay Bek, müvekkilinin tahliyesi için başvurdu. Ceyhan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi F.O.'nun tahliyesine karar verdi. Suçlamaları kabul etmeyen M.A. ise 19 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemede tutuklandı, daha sonra da Ankara Gençlik Çocuk Eğitimevi'ne nakledildi.

ÇARŞAF VE İÇ ÇAMAŞIRINDA M.A.'NIN DNA'SI BULUNDU

Soruşturma kapsamında F.O., Adana Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Burada yapılan muayenede tecavüz bulgusuna rastlanmadığı bildirildi. Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan muayenede ise F.O.'nun ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Savcılık ayrıca, F.O.'nun iç çamaşırı ile koğuştaki yatağının çarşafı, nevresimi ve yastık kılıfını incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderdi. Burada yapılan incelemelerde iç çamaşırı, çarşaf ve nevresimde M.A.'nın DNA'sı bulundu.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Veli Dökme, F.O.'nun ifadesi, hastane ve adli tıp raporları kapsamında iddianameyi hazırladı. Ceyhan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede M.A.'nın nitelikli cinsel istismar suçundan 13 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılması istendi. Öte yandan bu olayın soruşturmasında 'kasten yaralama ve kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' ile suçlanan cezaevi görevlileri H.Ö., O.K., R.E., Y.P., E.A., A.A., Ş.K., M.E., E.Y., A.M., E.E. ve Ö.Ö. için takipsizlik kararı verildi.

F.O.'NUN AVUKATINDAN TAKİPSİZLİĞE İTİRAZ

F.O.'nun avukatı Tugay Bek, olayda cezaevi yönetiminin ağır kusuru olduğunu öne sürerek, görevliler hakkında takipsizlik kararı verilmesine itiraz ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Tugay Bek, "Bu olayda cezaevi yönetiminin ağır bir ihmali ve kusuru olduğu açık bir şekilde ortadayken, bu ihmal ve kusurdan dolayı ne bir idari soruşturma, ne de bir ceza davası açılmıştır. Yapılan bir ceza soruşturmasında kamu görevlileri hakkında takipsizlik kararı verildi. Biz bunun da adalete olan inancı zedelediği kanaatindeyiz" dedi.

Avukat Bek, müvekkili F.O.'nun Türkiye İnsan Hakları Vakfı aracılığıyla tedavisi için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tugay Bek Ceyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (6)

GARDİYANLAR:

GARDİYANLARIDA YARGILAYIN

26
4
yanıtYanıtla
CAZYAPMA:

onLar kadar asalık adam mı WAr

17
0
yanıtYanıtla
KÜRT SİBGATULLAH ALLAH IN YARATICI GÜCÜ:

Yahu ne hallere kaldık? Adamlar Ceza Evinde de rahat durmuyorlar orada da suç işliyorlar! Bu nasıl memleket? Bu nasıl bir durum ki adamı ceza evinde de ıslah edemiyorsun!Yüce Yaratan sonumuzu hayır eylesin!

14
2
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

SİYASİLERE SESLENİYORUM, MİLLETİN VEKİLLERİNE SESLENİYORUM, YETER ARTIK milletin GÜVENLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ, REFAHI için yen anayasayı yapın, toplumumuzu manevi yönde, sosyal hareketler yönünde, toplumda sevgi yönünde, saygı yönünde eğitimler düzenleyin, bu korkunç olayların önüne geçilmesi için harekete geçim. Oturduğunuz koltuklar sizin için bir gün gelir AZAP olur.

13
2
yanıtYanıtla
t.k:

baba suc işleyen adamdan vatana millete insanlığa hayır gelmez böyle adamları yaşatmaya gerek yok yakalayın ve asın gitsin en azından ceza evi sayısı azalır ve suclulara bakılması için adelet bakanlığına ödenen para azalmış olur. buda milletin cebinden cıkan verginin azda olsa azalması anlamına gelir

10
0
yanıtYanıtla
gözlemci:

bu adana da bi terslik var. baksanıza ne içerdekiler rahat duruyo ne de dışardakiler. ne ararsan mevcut adanada. .

8
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title