Haberler

Çocuk İşçiler, Suç Şebekelerinin Hedefinde

Marmara Belediyeler Birliği’nin konuğu olan Balçiçek İlter, “Çocuk işçiler, şanslı azınlığın çocukları gibi steril ortamlarda yaşamıyor.

Marmara Belediyeler Birliği'nin konuğu olan Balçiçek İlter, "Çocuk işçiler, şanslı azınlığın çocukları gibi steril ortamlarda yaşamıyor. Bu çocuklar terörün, uyuşturucunun, hatta organ tüccarlarının hedefinde" dedi.

Gazeteci Balçiçek İlter, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Medya Masası programının konuğu oldu. İlter'in 12 Ocak 2014 tarihli "Siz İnsan mısınız?" başlıklı makalesi üzerine gerçekleştirilen toplantıda, başta kağıt ve pet şişe toplayan çocuklar konusu olmak üzere 'çocuk işçi' sorunu masaya yatırıldı.

Kağıt toplatıcısı çocukların günlük 20 TL'ye çalıştığını belirterek sözlerine başlayan İlter, "Geçtiğimiz günlerde 6 yaşındaki bir kağıt toplatıcısı çocuğun kamyonetin altında kalarak can vermesi beni çok üzdü. Çocukluğunu yaşamak yerine, günlük 20 TL'ye atık kağıt, pet şişe ve demir toplayan çocukların emekleri üzerinden, birileri çok büyük ticari gelirler elde ediyor. Belediyelerin çocuk işçi konusuna daha fazla eğilmesi gerektiğini düşünüyor, bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Doğru bir depozito sistemi kurulur ve bu sistem kamu kurumları, sanatçılar, STK'lar tarafından da desteklenirse, önemli ölçüde mesafe alınabileceğini düşünüyorum. Bu konuda Marmara Belediyeler Birliği'nden destek bekliyorum" diye konuştu.

"ÇOCUK İŞÇİLER STERİL ORTAMLARDA YAŞAMIYOR"

Balçiçek İlter açıklamalarının devamında, belediyelerin çocuk işçi konusuna eğilme şeklinin, ailelere para vermek olmaması gerektiğini belirterek, " Ailelere günlük 20 TL verilerek sorunun çözüleceğine inanmıyorum. Aileler parayı alır, ancak çocuklarını yeniden çalışmaya gönderir. Geçtiğimiz günlerde babasından ağır biçimde dayak yiyen bir kağıt toplayıcısı çocuğa rastladım. Çocuğun suçu, arkadaşlarıyla buldukları bir top ile günü geçirmek ve futbola daldıktan sonra kağıt toplayamamaktı. Bir çocuğun en tabii hakkıdır top oynamak. Çocuk işçiler, şanslı azınlığın çocukları gibi steril ortamlarda yaşayıp, en güzel okullarda, en iyi yemeklerle beslenmiyor. Bu çocuklar terörün, uyuşturucunun, hatta organ tüccarlarının hedefinde ve ağırlığı sokaklardaki işçi çocuklar olmak üzere, İstanbul'da her gün 26 çocuk kayboluyor. Emniyet ortalama 10-12 çocuğu bulurken, kalan 14 çocuğun nereye götürüldüğü, o çocuklara ne olduğu belli değil" dedi.

BALÇİÇEK İLTER'E TEŞEKKÜR

Marmara Belediyeler Birliği'nin çocuk işçiler konusunda yapacağı çalışmalara katılacağını belirten İlter, belediyelerin medya ile iletişim konularına da değinerek, "24 senelik bir gazeteci olarak, belediyelerin standart vermesi gereken hizmetleri büyük başarılarmış lanse etmesinden hoşlanmıyorum. Bir belediyenin görevi zaten, park yapmak, yol yapmak, asfalt yapmaktır" dedi. Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise, hassasiyetinden ötürü Balçiçek İlter'e teşekkür ederken, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde, çocuk işçilere yönelik sempozyumlar, çalıştaylar yapılacağını söyledi. Marmara Belediyeler Birliği Basın Danışmanı Fatih Sanlav da Medya Masası buluşmaları kapsamında, medyanın tanınmış isimlerinin yanında haber merkezi yöneticileriyle de bir araya gelineceğini aktardı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balçiçek Pamir İstanbul Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title