Haberler

Çocuk İllüstrasyonist Türkiye'nin En İyisi Olmayı Hedefliyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde illüstrasyon çocuk sergisini açan 13 yaşındaki çizer Ege Kıymaz, Türkiye'nin en iyi çizgi roman sanatçısı olmayı hedefliyor.

SUAT SALGIN - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde illüstrasyon çocuk sergisini açan 13 yaşındaki çizer Ege Kıymaz, Türkiye'nin en iyi çizgi roman sanatçısı olmayı hedefliyor.

Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği (Femin&Art ) Ayvalık Şubesi Resim Atölyesi'nde açtığı sergi büyük ilgi gören, 7. sınıf öğrencisi Ege Kıymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri çizim yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Ailesiyle tatil için geldiği Ayvalık'ta sergisini açtığı atölyede resim eğitmeni Ata Mahmut Altınok ile tanıştığını dile getiren Kıymaz, "Hocam, çizim konusunda bana yardımcı olabileceğini ancak çok çalışmam gerektiğini söyledi. Ben de çizim yapmayı çok sevdiğim için, Ata hocamla birlikte çizim derslerine başladım." dedi.

Kıymaz, yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre içinde anatomi, kompozisyon, mekan ve figür çizimi çalışmaları yaptıklarını belirterek, daha sonra bu çizimleri kamuoyu ile paylaşmak adına sergi açma fikri oluştuğunu anlattı.

Sergiyi gezmeye gelen sanatseverlerden tam not aldığını, bunun da kendisine olumlu yansıdığını dile getiren Kıymaz bu yönde gelecekle ilgili hedeflerinin de olduğunu söyledi.

Hedefinin gelecekte Türk kahramanlarının çizim ve hikayelerini yapmak olduğunu vurgulayan Kıymaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de de bu konuda çok iyi çizerlerin yetiştirebileceğini ispatlamak istiyorum. Küçüklüğümden beri canım sıkıldıkça elime kağıt, kalem alıp bir şeyler çizerdim. Genelde, uzaylılar, robotlar, yaratıklar gibi fantastik çizimler yapardım. Çocukluğumdan bu yana çizgi-roman kahramanları ve insanüstü varlıkları tasvir eden çizimler yapardım. Aslında çizerlik hayatım tesadüfen başladı. Bir gün dedem ile birlikte internette bir illüstrasyon sergisini görmüştük. Sonra'da Ata Mahmut Altınok hocamla tanıştım. Her şey tesadüfen oldu. Aslen resim ustası olan Ata hocam bana daha önce çizgi roman da çizdiğini anlattı. Bana bu işin yapılabileceğini anlattı. Eve geldiğimde düşündüm biraz. Bu iş benim için olabilirdi, imkansız değildi. Sonuçta istedikten sonra her şey olabilirdi. Sonra çizmeye başladım. Yaz boyu onlarca karikatür çizdim. 3 ay süresince her gün 6 saat süresince çizim yaptım."

Favorisi İtalyan çizgi romanlar

Kıymaz, Batman ve Süperman gibi günümüzün önemli çizgi romanlarını okuduğunu ancak kendisinin en çok keyif aldığı çizgi romanların İtalyanlar tarafından yapılanların olduğunu dile getirdi.

İtalyan sanatçıların çizimlerinin kendisini çok etkilediğini de anlatan Kıymaz, şöyle devam etti:

"Ben bir yandan da Türkiye'nin en önemli çizgi roman sanatçıları olan, Yıldıray Çınar, Mahmut Aslan, Kenan Yarar gibi birçok ustayı yakından takip ediyorum. Hatta geçtiğimiz kış Ankara'da Yıldıray Çınar'ın kitap fuarında açtığı sergiye gitmiştim. Orada biraz kendisiyle sohbet etme şansını yakalamıştım. Çok mutlu olmuştum. Çizimlerimde esinlendiğim yabancı ve Türk çizerler oluyor. Türk çizerler arasında favorim Yıldıray Çınar'dır. Bir gün onun gibi bir çizer olabilmek için de çok çalışmam gerektiğini biliyorum."

Hocası memnun

Eğitmeni Altınok ise öğrencisinden çok memnun olduğunu söyledi.

Ege'nin çizime çok hevesli olduğunun altını çizen Altınok, "Çizimlerini gördükten sonra daha önce çizgi roman dalında benim de çalışmalarım olduğunu ve kendisini de bu işi yapabileceğini anlattım. Aslında göründüğü kadar zor değil. Birlikte çalışmaya başladık. Gerçekten gün geçtikçe her defasında bir öncekinden daha iyilerini çizmeye başladı. Benim için Ege çok büyük bir şanstır diyebilirim." diye konuştu.

Çocuk yaşta Türkiye'de bugüne kadar hiçbir illüstrasyon sergisi açılmadığını vurgulayan Altınok, Bunu Türkiye'de ilk kez Ege'nin başardığını anlattı.

Ege'nin gelecekte dünyanın tanınmış çizgi-roman sanatçılarından biri olacak yeteneğe sahip olduğunu belirten Altınok, şunları kaydetti:

"Yıldıray Çınar, Mahmut Aslan, Kenan Yarar gibi Türkiye'nin en önemli illüstrasyon sanatçılarının geçmişlerine bakıldığında, çizerliğe Ege'nin yaşlarında başlamışlar ve güzel sanatlar fakültelerinde eğitim gördükten sonra da dünya genelinde marka olmuş durumdalar. Bugün Türk çizerlerimiz dünyada söz sahibi konumdadırlar. Ben Türk çizerlerimizin Ege'ye iyi birer rehber olduklarına inanıyorum. Zaten Ege'nin de onları rehber edindiğini gözlemledim. İnanıyorum ki, gelecekte Ege çok önemli ve güzel işlere imza atabilecek ve adını dünya platformuna taşıyabilecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Ayvalık Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title