Haberler

Çocuk Haklarını "Roman Çocuklar" Anlatacak

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'de Roman çocuklar hazırladıkları tiyatro oyunuyla çocuk haklarını anlatacak

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, haftanın beş günü Roman öğrencilerin eğitim aldığı Vali Faik Üstün İlkokulu'na giderek, 10 dezavantajlı çocuğu çocuk hakları konulu tiyatro oyunu üzerine çalıştırıyor.

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Malkoç Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle dezavantajlı çocukların okulu sevdiklerini söyledi.

Roman çocuklarının suça sürüklenme ve madde kullanım oranlarını azaltmaya, onları okula gitmeye ve ders çalışmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını bildiren Çetin, projeyi çok önemsediklerini anlattı.

Üniversite öğrencilerinin okuldaki 108 çocuğa rol model olduğunu anlatan Çetin, projenin yaklaşık 3 yıldır başarılı şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

Projenin Türkiye'de örnek olması gerektiğini vurgulayan Çetin, proje kapsamında çocuklara eğitimlerini başarıyla sürdürmeleri için bilgiler verildiğini anlattı.

Çetin, birçok çocuğun haklarını bilmediğini ifade ederek, proje kapsamında oluşturdukları tiyatro grubunun çocuk haklarını oyun şeklinde akranlarına anlatacaklarına işaret etti.

Çocuk haklarının önemli olduğuna değinen Çetin, "Çocukları kültürel faaliyetlere yönlendirmek istiyoruz. Dezavantajlı çocuklarımıza üniversiteden gelen öğrencilerimiz tarafından eğitimler veriliyor. Öğrencilerimiz çocuk haklarını tiyatro oyunuyla anlatması için bir çalışmamız var. Tiyatro oyunu ile çocuklar haklarının farkında olacak ve çevresindekilere anlatacak. Çocuklar temel hak ve özgürlüklerini bilirlerse koruyabilirler. O nedenle tiyatro oyununa da ayrı bir önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuk haklarını özellikle yetişkinler bilmeli"

Üniversite öğrencilerinden Dilan Güneş ise tiyatro grubunda yer alan çocukların en büyük şikayetlerinin çocuk haklarını yetişkinlerin bilmemesi olduğunu bildirdi.

Tiyatro oyunuyla çocuk haklarını hem yetişkinlere hem de çocuklara anlatacaklarını ifade eden Güneş, Roman çocukların çok istekli olduklarını söyledi.

Roman çocuklarına haftanın beş günü eğitim verdiklerini anımsatan Güneş, projede görev almaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Güneş, projeden olumlu sonuçlar alaya başladıkları sözlerine ekledi.

Roman öğrencilerden Kardelen Usul da oyunla haklarını öğrendiklerini, şimdi de öğrendiklerini çevresindekilere öğreteceklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title