Haberler

Çocuk Doğmadan Artık Teşhis Koyulabiliyor

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meki Bilici, hastaya doğar doğmaz uygun ilaç, uygun tedavi ve uygun hayati desteğini sağlandığını belirtti.

Dicle Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meki Bilici, 7-14 Şubat tarihlerinin Dünya Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası olduğunu hatırlatarak, bu tarihlerde Ebeveynlerin Doğumsal Kalp Hastalıkları ile ilgili bilinçlendirilmesinin ve Ülkemizin bu hastalıkların tedavisinde yakalamış olduğu dünya standartlarının farkındalığının arttırılmasının planlandığını belirtti.

Erken Tanı Çok Önemli

Doğumdan itibaren ortaya çıkan doğumsal kalp hastalıklarının artık Anne karnındayken teşhis edilebildiğini belirten Dr. Bilici, bu sayede bebek daha doğmadan kadın doğum-yenidoğan-çocuk kardiyoloğu ve Çocuk kalp damar cerrahisinden oluşan bir ekibin doğacak olana bebek için hazırlıklar yaptığını ve hastaya doğar doğmaz uygun ilaç, uygun tedavi ve uygun hayati desteğini sağlandığını belirtti.

Hangi Hamilelere Anne Karnında Eko Yapılmalı

Doç. Dr. Meki Bilici Annede, babada veya kardeşlerinden Doğumsal kalp hastalığı olan bebeklere, Annede Şeker hastalığı, romatizmal kalp hastalığı olan bebeklere, yapılan ultrasonda böbrek, beyin, sindirim sistemi anormallikere saptanan bebeklere ve suyu az veya suyu çok olana gebelere de Fetal ekokardiyografi yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi

Dr. Bilici 7-14 şubat tarihleri arasında kalp hastalıklarına karşı duyarlılık oluşturmak, minik kalplere destek olmak amacıyla bu haftada çeşitli etkinlikler düzenlendiğini açıkladı. Doğumsal kalp hastalığı görülme sıklığının yaklaşık yüzde 1 olduğunu belirten Bilici, bu hastalıkların nerdeyse tamamının ülkemizde tedavi edilebildiğini söyledi. Bilici; "7-14 Şubat haftasının son günü aynı zamanda "Sevgililer Günü" olarak da kutlanmaktadır. Bu vesileyle Sevgililer Günü'nde bu minik kalpleri unutmamak dileğiyle kutluyorum"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title