Haberler

Çocuk Delegeler Rusya-Ukrayna Krizini Tartıştı

Mersin'in Tarsus İlçesi, Birleşmiş Milletler'in (BM) ortaokuldaki küçük bir modeli olan Junior Model United Nations (JMUN-Genç Model Birleşmiş Milletler ) Konferansı'na bu yıl ilk kez ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, Rusya ile Ukrayna krizini ele alarak krizin çözümü için yollar aradı.

Yunanistan'dan I.M.P. Okulu, Üsküdar Amerikan Lisesi, Tarsus Amerikan Koleji, SEV Amerikan Koleji, İzmir SEV Ortaokulu, Tarsus SEV Ortaokulu, Üsküdar SEV Ortaokulu, MEV Koleji, Yönder Okulları, ODTÜ Ankara ve Mersin Ortaokulu'ndan 150'ye yakın öğrenci delegenin bir araya geldiği konferans, Özel Tarsus SEV İlkokulu Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleşti.

GENÇLER UMUT VERİYOR

Konferansın açılış konuşmasını yapan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, kendisinin de bir dönem ABD'nin BM Delegesi olarak görev yaptığını belirterek şunları söyledi:

"BM'nin yabancı politikada oynadığı rolü bu görevimden dolayı biliyorum. Bu nedenle sizin bu konferansı düzenlemeniz de çok önemli. BM sorunların çözümlere ulaşmasında çok önemli bir rol oynuyor. Eğer dünyada bir fark yaratmak istiyorsanız BM başlangıç için doğru yer. Onlarca gencin bir dünya meselesini çözmeye çalışmak amacıyla bir araya gelmesi benim için çok anlamlı ve heyecan verici bir durum. Eminim ki siz dünyanın karşı karşıya olduğu problemlere ilginç bakış açıları katacaksınız. Sizin fikirleriniz ve çalışmalarınızın bu anlamda bize yardımcı olacağından eminim. Çevreyle, sağlıkla ilgili sorunlarda da, Rusya- Ukrayna arasındaki sorunlarda da eminim ki gerek BM gerekse diplomasi, dünyanın her yerindeki bu sorunların çözümünde önemli rol üstlenecektir."

Genç Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda öğrenciler farklı ülkeleri temsil ederek 2 gün boyunca 'Rusya-Ukrayna' arasında yaşanan krize çözüm yolları aradı. 11-14 yaş arası ilköğretim öğrencileri, Rusya-Ukrayna krizini her yönüyle tartışıp silahsızlanma, çevre, insan hakları, politik ortam, sosyal ortam, güvenlik konseyi, adalet divanı, sağlık, eğitim, teknoloji ve basın komitelerinden oluşan konferans yapısı içerisinde ele aldı.

Gençlerin yabancı dil ve iletişim becerilerinin gelişimine de katkı sağlaması amacıyla, konferans İngilizce olarak gerçekleştirilirken, öğrencilerin daha küçük yaşlardan itibaren evrensel sorunlar hakkında farkındalık kazanmaları, araştırma ve sorgulama yapmaları ve kendilerinin bu sorunların çözümünde rol oynayabilecekleri bilincini kazanmaları amaçlandığı da bildirildi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Rusya Federasyonu Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title