Haberler

Çocuk Bahçesini Parsel Parsel Satmışlar!

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde imar planında çocuk bahçesi olarak yer alan arsada yükselen binalar tartışmalara neden oldu.

Karaköprü'de çocuk bahçesi olarak planlanan arsaya dikilen binaları gündeme taşıyan DBP'li Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Serhat Erdem, bu arsanın ne zaman, kime satıldığını ve bu arsadan alınan paraların akıbetini sordu.

Karaköprü'de bulunan ve daha önceki imar planlarında çocuk bahçesi olarak geçen 3918 nolu adada bulunan arsa daha sonraki imar değişikliğiyle konut alanına çevrildi. Hangi belediye başkanı döneminde ve ne zaman satıldığıyla ilgili konuları Karaköprü Belediye Meclisi'ne soru önergesiyle gündeme taşıdıklarını ve olumlu bir cevap alamadıklarını kaydeden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Serhat Erdem, Karaköprü'de yaşanan bu olayda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

ERDEM: BELEDİYE TARAFINDAN SATILDIĞINI GÖRDÜK

Karaköprü Belediye Meclis üyeliğine seçildikleri andan itibaren Karaköprü imarında var olan imar tadilat değişikliğini incelediklerini belirten Erdem, Karaköprü'deki yapılaşmanın imar planına uygun bir şekilde yapılmadığını dile getirdi. Erdem,"Karaköprü 500 bin ölçekli bir nüfusa göre yapıldı. İmardan yüzde 40 pay alınıyor. Bu yoldur, sağlık ocağıdır, parktır, çocuk bahçeleridir, semt pazarlarıdır yani o insanın ihtiyacına göre yapılır. Yaptığımız incelemede çoğu yerin belediye tarafından satıldığını gördük. Mesela spor kompleksidir, çocuk bahçesidir, parklardır, sosyal tesis donatılarıdır, belediyeye ait hizmet alanlarıdır, bunların hepsinin parsellenip satıldığını gördük.

Özellikle dikkatimizi çeken bir nokta da Karaköprü Belediyesi'nin hemen yan tarafında bulunan 3918 nolu yerin bir çocuk bahçesi olduğunu gördük. Biz, bunu Karaköprü Belediyesi'ne soru önergesi vererek akıbetini sorduk. Bu çocuk bahçesinin ne zaman satıldığını, kimlere satıldığını, kaça satıldığını, hangi dönemde yapıldığını, tarihiyle beraber sorduk" dedi.

BELEDİYE: SATIŞ İŞLEMİ YAPILMAMIŞTIR

Söz konusu arsanın ne zaman satıldığıyla ilgili Karaköprü Belediyesi'nden aldıkları cevapların tatmin edici olmadığını kaydeden Erdem, burasıyla ilgili arsaya karşılık belediyenin başka yer de tahsis etmediğini iddia etti. Erdem, "Çocuk bahçesinin yerine yer tahsis etmek zorundalar. Ki, etmediklerini de gördük. Bunun akıbetini sorduğumuzda yazılı cevap da istedik. Mevcut adanın hangi dönemde hangi belediye başkanı ve hangi belediye meclis üyeleri tarafından onay verildiğini sorduğumuzda belediyenin verdiği cevap çok farklı bir cevap. Bize verilen cevap şu: Şanlıurfa Karaköprü ada 3918'de kayıtlı taşınmaz ile ilgili göreve başladığımız 2009 yılından bu yana belediyemizce herhangi bir imar planı tadilatı yapılmamış olup, söz konusu taşınmaz ile ilgili herhangi bir satış işlemi yapılmamıştır. Aslında bizim sorduğumuz sorunun cevabı bu değil. Bunlar belediyenin arşivinde mevcut. Yani normal bir vatandaş da istediğinde bunun cevabını vermek zorundadır. Bu arşivi de açmak durumundadır" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANININ KARDEŞLERİ İDDİASI

Söz konusu arsayla ilgili başka iddiaları da gündeme getiren Erdem, halkın malının nereye harcandığını sorduklarını ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. Çocuk bahçesine yapılan binalarda iskan yolsuzluğunun olduğunu da dile getiren Erdem, "İşin ilginç tarafı o çocuk bahçesinde yapılan iki tane bina var. Bir binanın 5 katlı olduğunu, diğerinin 14 katlı olduğunu gördük. Burada bir iskan yolsuzluğunu da gözle görebiliyoruz. 5 katlı yerin kaç metrekare olduğu, 14 katlı olan yerin kaç metrekare olduğu zaten belli. Bu 14 katı çıkaranlar maalesef üzülerek söyleyeyim, belediye başkanının kardeşleri. Biz, bunu belediye başkanından istediğimizde cevap vermiyor. Eğer bir sıkıntınız yoksa, halka açıksanız, neden korkuyorsunuz? Bunları fotoğraflayıp verebilirim. Burada halkın malının kimlere peşkeş çekildiğini kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden beri, Karaköprü Belediyesi'nin bize verdiği misyonu, görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Burada A partisi, B partisi diye ayrım da yapmıyoruz. Bizim için esas olan belediyenin hizmet yapması. Belediyenin yaptığı şeylerin tümüne alkış tuttuğumuzu, onay verdiğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ama nedense Karaköprü Belediyesi kendisine ait olan bütün gayrimenkulleri satışa çıkarmış ve çoğunu da bitirmiş. En son bundan 5-6 ay önce kendisine ait olan son 13 parseli de sattı. Bu paraların nerelere harcandığını soruyoruz, akıbetini soruyoruz. Ama maalesef belediyeden olumlu cevaplar alamıyoruz. Bu paraların nerelere harcandığını bilmiyoruz. Ki, belediye de bu cevapları bize vermek zorundadır. Kamuoyunu da bilgilendirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Karaköprü Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

osman yıldız:

normaldır bu rası urfadır benim arsamın yanı park ve sonrası yol ve tıren yolu sizce bu park ve tıren yolu ve yol nasıl parsel olup satılıyor urfadır burası 500 tane millet vekilide gelse boştur belediye yol park ve tıren yollarını parsel yapıp satıyor benim arsamada yol vuruyor belediye başkanına dedim millet vekiline dedim boştur boştur urfada oturulmaz inanmıyon isterseniz parselide yazım yer zahireciler borsası konak tiçaretın karşısı yıldız kantarı yanı

0
0
yanıtYanıtla
lale:

Halka hizmetemi gelmişler, ceplerini doldurmayamı belli değil. Akpıyar mah. Eski jandarma arkaları sol tarafa bakın yeşil alan kalmadı nerdeyse derenin tam ortasına bina dikecekler. Binalar bahçelievlerden beter oldu. Park, pazar yok kaldırımlar çökmüş.

0
0
yanıtYanıtla
salihmobilWeb@haberler.com:

HIRSIZLAR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title