Haberler

    Çocuğunuz Okul Hastalıklarına Hazır mı?

    Güncelleme:

    İşte okul açıldıktan 6 ila 8 hafta sonra başgösteren hastalıklar...

    Streptokok anjini, soğuk algınlığı, grip, kulak ağrısı, sinüs enfeksiyonu ve diğerleri. Çocuğunuz ve siz, okul açıldıktan 6 ila 8 hafta sonra başgösteren okul hastalıklarının saldırısına hazır mısınız? Değilseniz Dr. Fizyoterapist Gamze Şenbursa'nın önerilerine kulak verin.

    Uykuyu düzene sokun: Çocuğunuzu kademeli olarak yatağa erken gitmeye ve erken kalkmaya alıştırın. Uyku öncesi fazla yemek ve kafeinden mümkün olduğunca kaçının.

    Bağışıklık sistemini destekleyin: Daha sonra iyileşme için çabalamaktansa sağlığı korumak daha kısa bir yoldur. Günlük olarak bağışıklık sistemini destekleyecek vitamin C tüketimini arttırın. Bununla beraber ekinezya, kuşburnu, hibiskus gibi bitkiler içeren besin desteklerini kullanın. Vitamin C enfeksiyonlar ile savaşan beyaz kan hücrelerinin ve antikorların üretimini ve interferon seviyesini arttırır. Antikorlar hücre yüzeyini kaplayarak virüslerin girişini önler.

    Probiyotik destek: Bağışıklık sisteminin en temel öğesi bağırsaklarımızdır. Probiotikler fast-food, okulda yenilen sağlıksız öğlen yemekleri, yetersiz sıvı alımı ve genel olarak derslerin çocuklar üzerinde yarattığı stresin olumsuz etkilerini dengeler. Günlük dengeli ve düzenli gaita atımı sağlıklı bir yaşam için hayati önem taşır. Eğer kabızlık problemi yaşarsanız lifli meyve ve sebze tüketimini beslenmenin içine ekleyin.

    Sıvı tüketimi: Birçok öğrenci günlük hayatında yeterince sıvı tükettiğini zanneder fakat tüketmez. Günlük genel olarak 1 litre su tüketilmesi önerilir. Eğer çocuğunuz çok hareketli ise veya nemli/sıcak bir iklimde yaşıyorsanız tabiî ki sıvı tüketimi bunun daha üzerinde olmalıdır.

    Çocukların kendi su matarasını taşımaları, BPA-Free suluk kullanarak plastiğin kimyasal etkilerinden korunmaları, genel su kaynaklarından su içmemelerini ısrarla öneriyoruz.

    Hastalıklara karşı alınması gereken önlemler

    Ağır çanta kullanımına dikkat: Sırt çantaları çocuğun ağırlığın %10-15'inden fazla olmamalıdır. Omuz bantları ve beldeki yastıkçıklara dikkat edin, ağır malzemeleri vücuda mümkün olduğunca yakın koyun. Ekstra destek için bel bandı veya tekerlekli sırt çantalarını tercih edin.

    Vücut mekaniği: Eğer çocuğunuz bir oturuşta 45 dakikadan fazla bilgisayar karşısında kalıyorsa vücut mekaniğinin, kas ve kemiklerinin desteklendiğinden emin olun. Bilgisayar ekranı göz hizasında olup boynun bükülmemesi gerekir. Sandalyenin yüksekliği bacağın yere paralel olacağı açıda ayarlanarak bele ve kalçalara binecek streslerden korumalı.

    Şekerden kaçının: Şekerin genelde bağışıklık sistemini baskıladığı bilinen bir gerçektir. Gıda marketlerinde birçok sağlıklı doğal tatlandırıcı vardır; şeker ile vücudun bağışıklık sistemine saldırmak için bir neden yoktur. Çünkü şeker de sağlığın devamlılığı için gereklidir, sindirim sistemi içindeki maya organizmaların büyümesini teşvik eder. Öğle yemeğinde alınan yüksek şeker ve karbonhidrat öğrencinin öğlenden sonraki derslere dikkatini sürdürmesini zorlaştırır ve uyku getirir.

    Not: 100 gram şeker yeme veya içme (8 yemek kaşığı), iki kutu gazlı içeceğe eşdeğerdir. Yüzde 40 oranında beyaz kan hücrelerinin mikropları öldürme yeteneğini azaltır! Şekerin bağışıklık sistemini baskılayıcı etkisi alımından sonra en az otuz dakika ile başlar ve beş saate kadar sürebilir.

    El temizliği: Öğrencilerin sık sık ellerini yıkaması ve ellerini yüz, burun, ağız ve kulaklarından uzak tutması son derece önemlidir.

    Düzenli anti-bakteriyel sabun veya mendil kullanmayı önermiyoruz çünkü uzun süreli kullanımında olumsuz etkiye sahip olabilir ve hatta ilaç direnci oluşturabilir. Ek olarak, cildi kuru ve büyük gözenekli hale getirerek enfeksiyonlara karşı daha fazla duyarlı hale getirir.

    Silver hydrosol iceren jelleri tercih etmelisiniz ve kokusuz olmalıdır.

    Hastalığın ilk belirtileri: Hastalığın ilk ortaya çıktığı evrede belirtileri göz ardı etmek kolaydır. Aşağıdaki işaretler hastalığı önlemek veya semptomları azaltmak için proaktif önlemler almak için önemlidir:

    Hafif bir boğaz ağrısında önemsiz seviyede bile olsa ek C vitamini takviyesine başlayın.

    Portakal suyu kullanmayın çünkü ekstra balgam ve mukus yaratır.

    Önemli kriterlerden biride silver hydrosol içeren vitaminler ile takviye etmektir. Bu ilaç burun spreyi (etrafınızda hasta birileri varsa mükemmeldir) ve sıvı olarak mevcuttur. 12 yaş ve altı öğrenciler için günde üç kez yarım çay kaşığı, 12 yaş ve üzeri için günde dört kez, bir çay kaşığı kullanımı önerilir. Tüm belirtiler kaybolana kadar kullanılır. İlk savunma olarak antibiyotik kullanmak yerine bu reçeteyi tercih edebilirsiniz. Yüzyıllardır bakteri, virüs ve sağlığa zararlı mikroorganizmaların öldürmek için kullanılır (sindirim sistemine zarar vermez ve bağırsak bütünlüğünü korur). Antibiyotikler iyi ve kötü tüm bakterileri öldürdükleri için altı ila sekiz hafta sonra vücuda saldıran bir başka enfeksiyona karsı bizi savunmasız bırakır. Bağışıklık sisteminde stresin arttığı veya hastalık durumunda probiotikleri arttırın. Çocuklar için çiğneme tableti veya toz halde meyve suyu ile karıştırarak tüketilecek formları mevcuttur.

    Acil durumlarda ne yapılmalı?

    -Çocuğunuzun acil durum bilgilerinin hemşire ve okul ofisinde güncel olduğundan emin olun. Acil durum numaraları, bu durumda ilk aranması gereken kişilerin bilgilerini yenileyin.

    -Çocuğunuzun doktor ve diş hekimi bilgilerini, size ulaşılamaz ise aranması için okula bildirin. Düzenli kullanılan bir ilaç var ise (evde alınsa bile), -varsa- okul hemşiresini bilgilendirin.

    -Çocuğunuzun herhangi bir alerji durumunun okul hemşiresine verilen genel bilgi listesinde olduğundan emin olun. Gıdalar, bitkiler, ağaçlar, arı sokmaları veya lateks gibi. Arı sokması gibi durumlarda acil kullanılan ilaçların okulda bulundurulmasını sağlayın.

    -Çocuğunuzun fiziksel bir kısıtlaması varsa, özel sağlık bilgilerinin tanımlı olduğundan emin olun. Örneğin, astım, kalp üfürüm, uyku bozukluğu, sindirim sorunları, görme bozukluğu, vb.

    -Daima sırt çantasında bir kimliği olduğundan emin olun. Acil durumda çocuğun kendini anlatması mümkün olmayabilir.

    Kaynak: Womenist.net / Kadın

    Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title