Haberler

Çocuğunun Plasentasından İçecek Hazırladı

Güncelleme:

30 yaşındaki Christina Simmons, bebeğinin plasentasını avokado, yaban mersini ve fındık ile karıştırıp bir smoothie içecek haline getirerek içti.

30 yaşındaki Christina Simmons, ikinci çocuğunu doğurduktan sonra son yıllarda moda olan ilginç bir yöntemi denedi. Simmons, bebeğinin plasentasını avokado, yaban mersini ve fındık ile karıştırıp bir smoothie içecek haline getirdi ve içti. Bir kısmını da kapsül haline getiren genç anne bu şekilde doğum sonrası depresyondan korunduğunu iddia ediyor.

KIM KARDASHIAN DA YAPMIŞTI

Daha önce televizyon ünlüsü Kim Kardashian da bebeğinin plasentasını kapsül haline getirip her gün aldığını ve bu şekilde doğum sonrası depresyondan kurtulduğunu iddia etmişti. Eşinin plasentasını içen baba Brandon Simmons ise tadının çok güzel olduğunu ve tatlı ile tuzlunun en iyi karışımı olduğunu söyledi.

İLK ÇOCUĞUNDAN SONRA DOĞUM SONRASI DEPRESYONA GİRDİ

İlk çocuğu Rhyko'yu prematüre olarak doğuran genç kadın, doğum sonrası depresyona girince ikinci hamileliğinde bunu önlemek için ne yapabileceğini araştırmaya başlamış. Sonrasında plasenta yemenin iyi olabileceğini duyunca denemeye karar vermiş. Bir kısmını hap haline getirten Simmons, ikinci çocuğunda gerçekten de doğum sonrası depresyon çekmediğini söylüyor.

Daha önce Tom Cruise ile Katie Holmes da bebekleri Suri Cruise'un plasentasını yediği haberleri basına yansımıştı.

PLASENTA YEMEK GERÇEKTEN FAYDALI MI?

Hürriyet.com.tr'den Buse Özel'e konuşan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Gökçen Erdoğan, ABD'deki Northwestern Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmaya göre çiğ, pişmiş, hap şeklinde plasenta yemenin herhangi bir faydası
olmadığını belirtiyor. Dr. Erdoğan, "Bu konuda toplam 10 araştırma var. Bu araştırmalara göre herhangi bir türde plasenta yemek doğum sonrası depresyona karşı koruma, anne sütünü artırma, enerji verme, doğum sonrası ağrıları azaltma, deriyi esnetme gibi bulgulara rastlanmadı. Ayrıca araştırmacılar tarafından plasenta yemenin sağlık açısından herhangi potansiyel bir tehlike oluşturmadığını da belirtmişler. Ancak plasentanın saklanması, hazırlanması ve ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda bir veri halen bulunmamaktadır. Sonuç olarak elimizde ne pozitif ne de negatif bilimsel bir veri yoktur.

"ETKİ PSİKOLOJİKTİR"

Fakat biz kadın doğumcular ve doğum sonrasında lohusa psikolojisini yakınen takip eden hekim arkadaşlar anneyi rahatlatacak, onu güvende hissettirecek zararsız takviyeleri tamam çok önemseriz ama işin psikolojik yönünün bu konuda çok daha anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Kanıtlanmış hiçbir veri olmamasına rağmen, bunu içen ve anne olan kadınların şikayetlerinin giderilmesi ve kendilerini huzurlu hissetmeleri büyük oranda psikolojiktir.

"BAKTERİ VE VİRÜSLER OLABİLİR"

Tıbbi olarak plasentanın doğum sonrasında içinde bulunabilecek bakteri ve virüsleri de yadsımamız ve gözden kaçırmamamız lazım...
Sonuçta belirtmek isterim ki elimizde kanıtlanmış verinin olmayışı ve hem lohusanın kendine hem de sorumlu olduğu bebeğe ekstra bir zarar getirmek istemeyişimizden olacak, bunun yenmesi ve içilmesi konusunda pek de pozitif olamayacağım.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kim Kardashian Sağlık Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title