Haberler

Bebeğini Bırakıp Tatile Giden Anne: Oğlum Beni Çağırıyor

Güncelleme:

2 aylık bebeğini evde bırakıp açlıktan ölümüne yol açan kadın, cezaevinden verdiği röportajda "Canavar değilim ben. Oğluma çok iyi baktım." dedi.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ndeki bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapan 34 yaşındaki S.M.D., iddiaya göre 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bıraktıktan sonra 9 günlük bayram tatilini geçirmek üzere memleketi Adana'ya gitti. Tatil dönüşü, açlık ve susuzluktan ölen bebeğini hareketsiz olduğu gerekçesiyle Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne getiren öğretmen D., doktorların durumu polise bildirmesi üzerine gözaltına alındı. S.M.D., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkiye'nin konuştuğu kadın, Türkiye gazetesinden Balçiçek İlter'e konuştu.

İşte o röportajdan bir kesit;

-İçine kapanık, sakin biri dediler senin için...

-Kendi hâlimde, kimseye kötülüğü dokunmayan biriyim ben. Tek başıma kalmayı hiç sevmem. Etrafım kalabalık olsun isterim. Karanlıktan da korkarım...

-Neden? Ne korkutuyor karanlıkta seni?

-Bilmiyorum. Küçükken havale geçirmişim. Biraz narin bir yapım var. Yalnızlığı hiç sevmem ama hep yalnız kaldım ben. (Ağlıyor) Uyurken bile kapıları açık bırakırım.

"ÇOK UĞRAŞTILAR BENİMLE"

-Çalıştığın okulda hakkında bir sürü şikâyet olmuş...

-Çok uğraştılar benle çok... O yüzden hiç sevmedim mesleğimi.

-Öğretmenliği sevmedin mi gerçekten?

-Çocukları sevdim sadece ben. Onlarla yalnızken bir problem yoktu. Ama veliler sürekli kıyafetimle saçımın rengiyle uğraştılar. Muhafazakâr bir yapısı vardı o velilerin. Kars'ta yaşamadım burada yaşadım sorun.

"OKUL MÜDÜRÜ BİR KAÇ KEZ ÇAĞIRDI"

-Kıyafetinde ne rahatsız ediyormuş?

-Fazla sarışınmışım. Çok sarıymış. Eteklerim hep diz altıdır, onu da şikâyet ettiler. Ayrıca dekolte giymem, ama renkli giyerim. Niye kırmızı giyiyormuşum... Okul müdürü bir kaç kez çağırdı. Müfettiş ''Dikkat çekici renk giymeyin'' dedi.

"SORUN GÖRÜNÜŞÜMDÜ"

-Bu yüzden şikâyet etmemişler ama...

-Görüntüde eğitim yönü yetersiz, diğer okullardan geri kalıyor falan diye şikâyet ettiler ama arka planda sorun görünüşümdü. Zaten hep dile getirdiler. Ama şikâyetlerinden bir şey çıkmadı. Soruşturmalar oldu, eğitimim yetersiz değil ki...

-Peki sen şikâyette bulundun mu?

-Evet İlçe Eğitim müdürüne gittim olan biteni anlattım, beni başka yere yollayın dedim, başarılı olamadım. Okulda kız öğrenciler büyüyünce biz de sarıya boyatacağız diyorlardı. Ben de onlara önce büyüyün meslek sahibi olun, paranızı kazanın boya sonra gelir diyordum. Ama veliler...

"SALDIRDILAR BANA"

-Saçların niye kahverengi şimdi?

-Önce hiç rahat değildim burada. Bir darp olayı oldu, saldırdılar bana... Sonra daha güvenli bir bölgeye alındım. Yine de rahat etmek için saç rengimi değiştirdim. Önce siyahtı, şimdi kahverengi.

"OĞLUM ÇAĞIRIYOR BENİ"

-Rahat mısın peki şimdi?

-Çok daha rahatım. Ama bazen oğlum çağırıyor beni...

"BİR AVUÇ İLAÇ OLSA"

-Ne demek bu?

-Merdivenin başında durup aşağıya bakıyorum, kendimi bıraksam diye düşünüyorum ya da bir avuç hap bulsam... Ne zaman boşta kalsam öyle duygular geliyor. Ben de daha çok dua okuyorum, kendimi oyalamaya çalışıyorum... (Ağlıyor)

-Peki şu anda niye ağlıyorsun? Seni en çok üzen nedir?

-Niye buradayım ben? Olan bitenin suçlusu ben değilim ki... Kandırıldım, kullanıldım ve şimdi buradayım. Neden buradayım!..

"CANAVAR DEĞİLİM BEN"

-Oğlun konusunda hiç suçluluk hissetmiyor musun?

-Suçlu değilim ki... Canavar değilim ben. Oğluma çok iyi baktım. Mamasını bezini hiç bir şeyini eksik etmedim, niye görmek istemiyorsunuz? Vicdanlı ve kimseye kötülük etmek istemeyecek biriyim. Hakkımda yazılanları duydukça, bu ben değilim ki demek istiyorum. Bu ben değilim!

"KOKUSU BURNUMDA"

-Oğlunun cenazesine gitmek istemişsin...

-Daha doğal bir şey olur mu? Kokusu burnumda... Güvenlik nedeniyle izin vermediler ama (ağlıyor)

-Bebeğim, oğlum diye bahsediyorsun, niye ismini kullanmıyorsun?

-(Omuz silkerek) ne hatırlıyorum biliyor musun? Mememde uyuyakalıyordu. Emmiyordu bir türlü. Bana hastanedeki hemşire ayağının altını kaşı demişti. Ben de kaşıyordum hemen uyanıveriyordu. O da emmedi ama, sütüm de yetmedi, mama vermek zorunda kaldım.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Gölcük Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

tevazus.gulucuk01@hotmail.com:

herkesin başına hayatta herşey gelebilr yeter

50
8
yanıtYanıtla
ALİ VEYA VELİmuratyasa@gmail.com:

ATEŞ SENİ ÇAĞIRIYOR !!!!!!!!!!

39
17
yanıtYanıtla
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

O ATEŞ SENİDE SARARMASIN DİKKAT ET DUA ET !!!!!

yanıt0
yanıt0
ALİ VEYA VELİmuratyasa@gmail.com:

BEN YETERİ KADAR DUA EDİYORUM SİZİN GİBİLERİ GÖRDÜKÇE...YA SİZ EDİYORMUSUNUZ MASON DEĞİLSENİZ TABİKİ ???????

yanıt0
yanıt0
ROJAVAham@hotmail.com:

Sen Nerden Biliyorsun Ateş'e Gideceğini Sen Müslümansan Eğer Böyle Bir yorum Yapma Hakkına Sahip Değilsin. Kimse Kimin Cennete Yada Cehenneme Gideceğini Bilemez...

yanıt0
yanıt0
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

RABBİM bizleri ve tüm dünyadaki müslümanları korusun Kalbinde arpa tanesi kadar küçüklüte imanı olan ŞEFAAT edecek Peygambere inannadan Mason Olmaz Çıkmazda .... HE!! şu Olabilir dinimizde eksiklik olabilir? o na diyecek bir şeyim yok gençlikte çok boş oturdum olabilir :))

yanıt0
yanıt0
ALİ VEYA VELİMYNET@MYNET.COM:

CAHİL İLE MÜNAKAŞAYA GİRMİCEM..SEVİYEM DEĞİLSİNİZ..

yanıt0
yanıt0
ROJAVAham@hotmail.com:

Cahilmiş. Cahillikle Okumanın Alakası Yok Fakat Sana Şunu Diyeyim Yaşının Çeyreği Kadar Üniversite Bitirdim. Ve Kimin Cahil Olduğu Yorumundan Zaten Belli. Haddini Bil. İnsanları Tanımadan Etmeden Yargısız İnfaz Yapma.

yanıt0
yanıt0
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

Lan erkeklere sesleniyorum siz lousa dönemini biliyormusunuz .. kadın tektim tutunacak dalım yoktu hem doğum yaptım hemde terk edildim diyor nasıl bi psikoji olmasını bekliyorsunuz kadında tamam bi facia olmuş buna hem fikirim ama tek taraflı düşünmeyin ... kadın olarak mantıklı düşünün bide onun yerine koyun kendinizi ..olay bide kars da oluyor ????

39
14
yanıtYanıtla
ALİ VEYA VELİmuratyasa@gmail.com:

ATEŞ SENİ'DE ÇAĞIRIYOR..AVUKAT.

yanıt0
yanıt0
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title