Haberler

Çocuğu Engelli Annelere Erken Emeklilik Müjdesi

SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, çocuğu engelli olan annelere erken emeklilik imkanı sağlandığını belirterek, bu durumdaki kadınları kendilerine başvurmaya çağırdı.

SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, çocuğu engelli olan annelere erken emeklilik imkanı sağlandığını belirterek, bu durumdaki kadınları kendilerine başvurmaya çağırdı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 'Çırağan Söyleşileri'ne katılan SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, üniversite öğrencilerinin sosyal güvenlik hizmetlerinden nasıl faydalanacağını ve engelli annelerine sağlanan imkanları anlattı. Karaca, "Üniversite öğrencileri arasında genel sağlık sigortası ödeyenler var. Halbuki üniversite öğrencisi erkeklerde 25 yaşına kadar anne ve babasının üzerinden sigortalı sayılırlar. Kızlarda evlenmedikleri ve işe girmedikleri sürece anne baba üzerinden sağlık sigortasından yaş sınırı olmaksızın faydalanabiliyorlar" dedi.

Engelli çocuğu olup da çalışan annelerin erken emeklilik hakları olduğunu söyleyen Karaca şunları ifade etti:

"Engelli çocuğu olan çalışan anneler erken emeklilik haklarına sahip. Onların sigortası yılda 360 değil 450 gün çalışmışlar gibi hesaplanıyor. Böylece yaşıtlarına göre erken emeklilik fırsatına sahip olmuş oluyorlar. Bundan faydalanmak için kurumumuza başvurabilirler. Gerekli belgeler ve raporları temin edip bundan faydalanabilirler."

Genel sağlık sigortasında devam eden bir yapılanmadan da bahseden Karaca, "Kişiler 30 Eylül'e kadar gelir testi yaptırmışlarsa şu an ki gelir tespitleri ne çıkarsa geçmişte de aynı kabul edilir. Geçmişe dair çıkan rakamı peşin ödemeleri durumunda herhangi bir faiz ve ceza olmaksızın borçlarını ödeyebiliyorlar" dedi.

Ülkedeki en büyük sorunun "kayıt dışılık" olduğunu söyleyen Karaca, Bursa olarak kayıt dışılık ile ilgili yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade etti. Kayıt dışılığın istatistiklerini de paylaşan Karaca şunları söyledi:

"Kayıt dışılık toplumda eşitsizliklere ve sosyal sorunlara yol açan bir durumdur. İlimizde sigortalı sayısı son 1 yılda yüzde 25 oranında artış gösterdi. Kayıtlı iş yeri sayısı da yüzde 30 civarında artış göstermiş durumda. Türkiye'de kayıt dışılık oranı yüzde 33'lerde seyrediyor. Bursa'da bu oran yüzde 28. Yani kayıt dışılık oranında Türkiye ortalamasının daha altındayız. Biz bu sorunu önlemek için çalışıyoruz. Gelen şikayetler üzerine 50 sosyal denetmenlerimizle sık sık kontroller yapıyoruz. Ayrıca diğer kurumlarla da bağlantı içerisindeyiz. Diğer kurumların yaptıkları denetimler bizlerle paylaşılıyor ve bizde bu konuda gerekli işlemleri başlatıyoruz. Bursa'da kayıt dışı ile ilgili büyük bir mücadele var. Türkiye ortalamasının da altında olması bunun en büyük göstergesidir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title