Haberler

Coca-Cola, Kırım'ı Rusya'da Gösteren Harita İçin Ukrayna'dan Özür Diledi

Güncelleme:

Alkolsüz içecek pazarının önde gelen firmalarından Coca-Cola, Rus sosyal paylaşım sitesindeki hesabında Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ı Rusya'da gösterdiği harita için Ukrayna'dan özür diledi.

Rusya ve Ukrayna pazarına 2016'da sıkıntı ile giren Amerikan içecek devi Coca-Cola, sosyal medyada yayımladığı Rusya haritasında ilhak edilen Kırım'ı da gösterdiği için Ukrayna'dan özür diledi. Bundan dolayı Coca Cola'nın Washington Ofisi yöneticisi Kate İrvin'in, ABD'deki Ukrayna elçiliğini ziyaret ederek şirket adına özür mektubunu sunduğu belirtildi.

ÖZÜR MEKTUBU TESLİM EDİLDİM

Kate İrvin'in, Coca Cola Başkan Yardımcısı Clyde C. Tuggle tarafından, Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Valeriy Çalıy adına yazılan özür mektubu teslim ettiği kaydedildi. Görüşmede, Coca Cola'nın Ukrayna'nın en büyük vergi mükelleflerinden birisi olduğunu ve şirketi için Ukrayna pazarının çok önemli olduğunu beliren İrvin, ülkedeki sosyal projelere de aktif bir şekilde katıldıklarını ifade etti.

UKRAYNALILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Coca-Cola'nın yeni yıl mesajı vesilesiyle yayımlanan ilk Rusya haritasında, Moskova'nın Ukrayna'dan Nisan 2014'te ilhak ettiği Kırım yoktu. Bu haritanın Rusya'da tepki çekmesi üzerine ikilemde kalan şirket yetkilileri Rus sosyal paylaşım sitesi Vkontakte'deki hesabından Rusya haritasına; Ukrayna'dan ilhak edilen Kırım, Tokyo'nun hak iddia ettiği Kuril Adaları ile Kaliningrad'ı ekleyerek yeninden yayımladı. Söz konusu Rusya haritasında Kırım'ın yer almasına ise Ukraynalılar tepki göstererek Coca-Cola'nın boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

ÖZÜR DİLEDİ

İki ülke ile kriz yaşayan şirket haritayı silerek, Ukrayna ve Rusya halklarından özür diledi.

Coca Cola'nın rakibi Pepsico da bu sene başında benzer sıkıntıları yaşadı. Pepsico yayınladığı sunumdaki ilhak edilen Kırım'ın bulunduğu Rusya haritasını gelen tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kaldı.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Coca Cola Ukrayna Kırım Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (21)

seedman:

içmeyin kafirin pisliğini ilerde çok büyük hastalıklara yakalanırsınız

48
8
yanıtYanıtla
zehir bu zehir:

kolanın kapağını dahi eve sokmam biri size dese para verip zehir alır içer misiniz yok dersinizz buda aynı şey bildiğin zehir

45
8
yanıtYanıtla
TOKAT:

İÇMEYİN ŞU MARKAYI BE . TEPKİ KOYACAKSANIZ İŞTE SİZE TEPKİ KOYMAK İÇİN FIRSAT . AMA NERDE?????????????????

45
6
yanıtYanıtla
babiç:

içmeyin su zikimi muslumanlarin zararina elerinden ne gelirse yapiyorlar ilginç tarafi en çok ta musluman ulkelerde daha çok tuketiliyor yazik sanki baska içecek seyler yok mu

37
8
yanıtYanıtla
kiraz:

Siz hala Coca Cola''ya enfes renk vermesi için kullanılan ölü farelerin kanlarınımı içiyorsunuz. AFİYET OLSUN

32
13
yanıtYanıtla
ağrılı:

Kesinlikle içmeyin arkadaşlar faydası yok zararı saymakla bitmez. onun yerine ayran için maden suyu için meyve suyu için bu iğrenç içeceğe alternatif çok fazla

33
4
yanıtYanıtla
hasan:

iyide size ne haritadan. . sana mı düştü devletşerin haritasını çizmek?

25
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

fare zehirli içecekten ne hayır gelir

19
5
yanıtYanıtla
İslam''dan Uzaklaştıkça-Allah''a yaklaştım:

Paşa paşa içeceksiniz, mecbursunuz, sigaraya bağımlı olduğunuz gibi et ve et ürünlerine bağımlısınız, kolalarda bağımlılık yapan içeriğe sahiptir. İçme bakalım kriz geçiriyor musun, geçirmiyor musun görelim. Hodri meydan.

5
19
yanıtYanıtla
yok artık:

bir müslüman bunları içmemeli bunlara boyun eğmemelidir. . .

12
12
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title