Haberler

Çobanın Kardeşi: Ermenistan Askerleri Pusuya Yatmıştı

Kars'ın Arpaçay ile Akyaka ilçeleri arasındaki yayladan sınırını geçen ineğini almak isterken Ermenistan askerlerinin açtığı ateşle ölen çoban Mustafa Ülker'in kardeşi Ramazan Ülker olayın tek tanığı olduğunu söyledi.

Kars'ın Arpaçay ile Akyaka ilçeleri arasındaki yayladan sınırını geçen ineğini almak isterken Ermenistan askerlerinin açtığı ateşle ölen çoban Mustafa Ülker'in kardeşi Ramazan Ülker olayın tek tanığı olduğunu söyledi. Kardeşinin sınırı geçtiği sırada biraz geriden onu izlediğini belirten 30 yaşındaki Ramazan Ülker, "Ermenistan askerleri 'dur' ihtarı yapmadı. Otların arasına pusuya yatmışlardı. Oradan ateş açtılar. Ağabeyim gözlerimin önünde vuruldu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

Ermenistan'ın, 'ilk ateşi açtığı için vurularak öldürüldüğünü' söylediği 35 yaşındaki çoban Mustafa Ülker'in, gözlerinin önünde vurulduğunu anlatan kardeşi Ramazan Ülker, 31 Temmuz gecesi ağabeyi Mustafa Ülker ile birlikte sınırı geçen bir ineği almak için karşıya gittiklerini anlattı. Ermenistan askerinin pusuya yattığını ve kendilerine 'dur' ihtarı bile yapmadan ateş açtıklarını kaydeden Ramazan Ülker, askerlerin sayısının bir anda 5'e çıktığını belirtti. Ramazan Ülker olayı şöyle anlattı:

"Ermenistan askerleri 'dur' ihtarı yapmadı. Otların arasına pusuya yatmışlardı. İneği almaya giderken ağabeyim sınırı geçti ve ateş açtılar. Ağabeyim gözlerimin önünde vuruldu. Üzerimizde silah olarak hiçbir şey yoktu. Ağabeyime yardım etmek istedim ama bana da ateş açtılar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız. Hakkımızı uluslararası hukuk mücadelesi vererek arayacağız. Türk hükümetine güveniyoruz. Umarım ağabeyimin kanı yerde kalmaz."

Çoban Mustafa Ülker'in amcasının oğlu Halim Ülker ise olay sonrası yaşananlar konusunda, "Ermenistan askerleri bizim çobanımızın sağlık durumunun iyi olduğunu onlardan bir askerin öldüğünü söylediler. Ama bunların hepsi yalanmış. Sabah gittiğimizde Mustafa'nın cenazesini aldık. Olayın ardından hiçbir müdahale yapmamışlar. Sabaha kadar aynı yerde cenazeyi bekletmişler" dedi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title