Haberler

Cnr Kitap Fuarı Uluslararası Katılımla Gerçekleşecek

SALİHA ÖZDEMİR - Bu sene üçüncüsü düzenlenen CNR Kitap Fuarı, 18 ülkeden katılacak 90 yayınevi ile uluslararası boyutta gerçekleşecek.

CNR Holding ve Basın Yayın Birliği iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenecek fuar hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı, Türkiye dışında 18 ülkeden toplam 90 yayınevini ağırlayacak fuarın uluslararası boyuta adım attığını söyledi.

Tartıcı, fuarı önceki yıl 318 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydederek, şunları aktardı:

"Bu yıl fuarımızı dört yüz bin kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz. Dördüncü yıla adım attığımızda, Türkiye'nin adına yakışır, en önemli fuarlarından birine ev sahipliği yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye'de kitap okuma oranının artmasına katkı sağlayacak önemli bir çalışmaya imza atmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz."

"İlk iki sene protesto eden yayıncılar bu sene fuara katılıyor"

Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün de, fuarın ilk yılında 25 bin metrekarelik alanda yüzde kırk, ikinci yılında yüzde otuz boşluk olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu sene 25 bin metrekareye yayılan alanımızda hiçbir boşluk yok. İlk iki yıl bizi protesto eden, direnen bazı yayıncılar bu sene fuara katılıyorlar ve gittikçe büyüyoruz. Biz başından beri herkese kapımızın açık olduğunu söylemiştik, belli bir kesime fuar yapmıyoruz ama tabii belli bir rengimiz var. Yeni yayıncı arkadaşlar da aramıza katılıyor, iki büyük salonda, kitapla, etkinliklerle dolu dolu çok güzel bir fuar olacak."

Üstün, fuarın bu seneki temasının "Engelsiz Bir Dünya" olarak belirlendiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Temamız doğrultusunda Engelsiz Dünya Platformu yapacakları birçok etkinliklerle fuarımıza büyük katkı sağlayacak. Bu seneki 'Onur Yazarı' ise Prof. Dr. Semavi Eyice olacak ve hem açılışımıza, hem de kendisine özel düzenleyeceğimiz panele katılacak. Fuar boyunca 600 marka ve 900'den fazla etkinlikle İstanbullu kitapseverlerle buluşacağız."

Fuara Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, Ürdün, Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Filistin, Mısır, Dubai, Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Azerbaycan, Almanya, Güney Kore, Meksika, İngiltere, Meksika ve Arjantin'den yayınevlerinin katılacağını söyleyen üstün, "Fuarcılık kanunları gereği üçüncü yılımızı bu sene tamamlayacağız ve ancak dördüncü yılda, yani gelecek yıl fuarımıza uluslararası unvanını ekleyeceğiz" dedi.

"15 Arap yatırımcı İstanbul'a gelecek"

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Alparslan Durmuş ise, geçen sene 50 binden fazla kitap basan, yayıncılıktan 1,5 milyar eurodan fazla ciro yapan, 500 milyondan fazla tirajı olan Türkiye'nin Avrupa'da en çok kitap yayınlayan 11. ülke olduğunu vurguladı.

Meslek Birliği olarak Türk yazarları ulusal ve uluslararası fuarlarda okuyucuyla buluşması noktasında destek olduklarına değinen Durmuş, şunları anlattı:

"Bu sene fuara ilave olarak tasarladığımız ve uygulamaya geçireceğimiz bir çalışma da, yabancı yayıncıları yaptığımız özel davetlerle Türkiye'ye getirmek olacak. Yabancı yayıncılar kültürel bir faktör olarak Türkiye'ye geldiklerinde bunu kendi ülkelerine taşıyacaklarına inanıyoruz. Arap dünyasından 85 ayrı yayıncı gelecek ve 35 stantta, fuarın onlar için ayrılan özel bölümünde kendilerini ağırlayacağız."

Durmuş, önemli bir çalışmaya daha imza atacaklarını işaret ederek, şunları paylaştı:

"Ayrıca 15 tane önemli Arap yatırımcı yayıncıyı fuara davet ettik ve onları İstanbul'da ağırlayacağız. Bu yatırımcı yayıncılar çocuk yayıncıları, edebiyat yayıncıları ve Arapça klasik eserler ve dil eğitimi kategorilerindeki yayıncılardan oluşuyor. Bizim yayıncılarla onları buluşturacağız ve iş birliği, ortaklık imkanlarını müzakere edecekler. Bu buluşmayı önemsiyoruz çünkü Türkiye'de birçok mülteci var ve aralarında memleketinde yayıncılık üzerine mesleğini icra eden insanlar var. Arap yayıncılar burada yatırım yaptığı takdirde de, onlar için önemli istihdamlar sağlanacağını düşünüyoruz."

3. CNR Kitap Fuarı

Prof. Dr. Semavi Eyice'nin "Onur Yazarı" olacağı fuarda, panel, imza günü, çocuk etkinliği, sergi, konferans, söyleşi ve dinleti kategorilerinde 900'ün üzerinde kültür etkinliği düzenlenecek.

Bu seneki teması "Engelsiz Bir Dünya" olarak belirlenen fuara, Engelsiz Dünya Platformu "Engelsiz Kalemler", "9 Dakikada Engelsiz Dünya Gönüllüsü Ol Eğitim Programı", "Kör Topal Konferanslar", "İşaret Dili Şarkı Etkinliği", "Özel Canlandırma", "Sessiz Konferans" organizasyonlarıyla katkı sağlayacak.

Fuara, yayınlarıyla Profil, Dergah, Timaş, Yapı Kredi, İş Bankası, Kırmızı Kedi, İz, Alfa, Epsilon, Martı, İnsan, TÜRGEV, Kaynak, İstanbul Kitapçısı, Küre, Beyan, Şule, Semerkand, Ötüken, Küre, İthaki, Mahya, İnkılab, Büyük Doğu, Doğan Kitap, Kesit, Edam, Zirve, Nemesis, TÜBİTAK, Hayat, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Ajansı, Nobel, Diyanet Vakfı, Pegasus gibi 600'ün üzerinde marka katılacak.

Arnavutköy, Bahçelievler, Beşiktaş, Beyoğlu'nun aralarında bulunduğu 20'nin üstünde belediye tarafından desteklenecek fuar, 4-13 Mart tarihleri arasında İstanbul, Yeşilköy CNR EXPO Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title