Haberler

Cnr Avrasya Boat Show Açıldı

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen "CNR Avrasya Boat Show- 8. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı" CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı.

Fuarın açılışında konuşan DENTUR Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, bir ülkenin denizcilik kültürünü belirleyen en önemli göstergenin tekne sahipliği oranı olduğunu belirterek, "Çin'de 71 bin kişiye bir tekne, Norveç'te 6 kişiye bir tekne, İtalya'da 98 kişiye bir tekne düşerken; 8 bin 333 kilometre kıyı şeridine sahip ülkemizde 900 kişiye bir tekne düşüyor. Oysa denizi olmayan İsviçre'de 80 kişiye 1 tekne düşüyor. İşviçreliler bizden 11 kat daha denizci" dedi.

Boat Show'un en büyük hedefinin insanları deniz kültürü ile buluşturmak olduğunu aktaran Sirkecioğlu, her yıl bu fuar sayesinde binlerce vatandaşın tekne ve yat sahibi olduğunu dile getirdi.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ise sektör olarak amaçlarının Türk insanlarının denizi daha fazla sevmesi olduğunu,  CNR Avrasya Boat Show'un da bu amaca hizmet ettiğini kaydetti.

Sektörde son yıllarda devrim niteliğinde düzenlemeler olduğuna dikkati çeken Kalkavan, "Motorlu taşıtlardaki ÖTV vergisi kaldırıldı. Bu devrim öncesi 4 metre teknenin vergisi değerinden fazlaydı. Bu düzenleme ile sektör rahat bir nefes aldı" şeklinde konuştu.

Pozitif Fuarcılık Genel Müdürü Murad Çakır da fuarda fiyatları 4 bin lira olan balıkçı teknelerinden, 20 milyon liraya uzanan yatlara kadar her keseye uygun yat ve teknelerin sergilendiğini ifade etti.

CNR Avrasya Boat Show'un sektöre 1 milyar dolarlık katkı sağlayacağı bilgisini veren Çakır, fuarda toplam değeri 250 milyon avroyu bulan tekne ve yatların sergilendiğinin altını çizdi.

En pahalı Türk yapımı yatın değeri 2 milyon avroyu geçiyor

Uygun bütçeli tekne ve yatların da yer aldığı fuarın yıldızları ise "Princess 88" ile "Numarin 60 Flybridge" oldu. Alfabeta'nın standında sergilenen "Princess 88", 5,5 milyon sterlinlik değeriyle fuarın en pahalı teknesi olmasıyla dikkati çekiyor. 27 metre uzunluğunda ve 6,3 metre genişliğindeki tekne, katlanabilen balkona da sahip.

CNR Avrasya Boat Show'un meraklılarıyla buluşturacağı, Türk yapımı "Numarine 60 Flybridge" da 2 milyon 160 bin avroluk değeriyle fuarın pahalı yatlarından biri durumunda.

İngiliz "Moody 54" ise 2,2 milyon lira ile fuarın en pahalı yelkenli unvanını aldı. 17,5 metrelik teknede 4 kamara ve 3 tuvalet bulunuyor.

Fuarda Enma Marin firması tarafından üretilen Türkiye'nin ilk paralimpik yelkenli yarış teknesi de sergileniyor.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında üretilen tekne, yurt dışındaki fiyatının yarı maliyetine 7 bin 500 avroya üretiliyor.

Engelliler için özel tasarlanan yarış teknesi, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de engellilerin marinadan teknelerini alarak, tek başlarını seyahat etmelerini ve bu teknelerle yarışlara katılmalarını sağlamak amacıyla tasarlandı. Kol ya da bacağı olmayan bir engelli yelkenci, pedallar ya da koluna uygulanan sistemle oturduğu yerden bu tekneyi kullanabiliyor.

Fuarı gezmek için son gün 22 Şubat

VIP ve basına özel ziyaret gününün gerçekleştirildiği ve yarın halkın ziyaretine açılacak fuar, 22 Şubat'ta sona erecek. Fuar, 22 Şubat'a kadar saat 11.00 ile 20.00 arasında, 22 Şubat'ta ise saat 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

CNR Avrasya Boat Show'da milyon dolarlık mega yatlar, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra tekne aksesuarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları gibi ürünler de sergileniyor.

Dünyada karada yapılan ikinci en büyük Boat Show olan CNR Avrasya Boat Show'da küçük, orta ve mega sınıfında 400 yat, tekne ve yelkenli sergileniyor.

Dünyada bugüne kadar pek az amatör denizcinin başardığı Kuzey Kutbu, Kuzey Geçidi'ni kendi yaptığı tekne ile 19 Eylül 2014'te geride bırakarak burayı geçen "En Yaşlı Denizci" unvanını alan 67 yaşındaki Erkan Gürsoy da fuar kapsamında deniz severlerle buluşarak, deneyimlerini aktaracak.

Fuardaki 5. salonda yarım yelken boyutunda bir yat ve yat direği maketi kuruldu. Tırmanma yarışmasının organize edileceği 5. salonda, kazanan kişilere 2 saatlik yelken eğitimi hediye edilecek.

85 bin metrekare alanda düzenlenen CNR Avrasya Boat Show'a AB ülkeleri, BDT Ülkeleri, BAE ve İngiltere gibi ülkelerden önemli alıcıların gelmesi bekleniyor.

Binin üzerinde markanın yer aldığı fuarda yeni modellerin Türkiye ve dünya lansmanları da yapılacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Metin Kalkavan Yeşilköy Avrasya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title