Haberler

Çmd'nin Hazırladığı Yeterlilikler Onaylanarak Yürürlüğe Girdi

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) tarafından hazırlanan "Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi" ve "Çağrı Merkezi Takım Lideri" mesleklerine ilişkin Ulusal Yeterlilikler, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylanarak resmiyet kazandı.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) tarafından hazırlanan "Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi"  ve "Çağrı Merkezi Takım Lideri" mesleklerine ilişkin Ulusal Yeterlilikler, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylanarak resmiyet kazandı.

ÇMD'den yapılan açıklamaya göre, 45 üyesiyle çağrı merkezi sektörünün yaklaşık yüzde 90'ını temsil eden ÇMD tarafından hazırlanan "Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi" ve "Çağrı Merkezi Takım Lideri" mesleklerine ilişkin yeterlilikler, MYK Yönetim Kurulunun 25/02/2015 tarih ve 2015/10 sayılı kararı ile onaylanarak ulusal yeterlilik olarak yürürlüğe girdi.

Mesleki yeterliliklerin belirlenmesi ve ulusal yeterlilik olarak tanınmasıyla birlikte, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcileri ve  Çağrı Merkezi Takım Liderleri, uluslararası geçerliliği olan bir sertifika ile mesleki yeterliliklerini  belgelerken, sektöre yeni adım atmak isteyen potansiyel iş gücüne de bu mesleklerin nasıl icra edildiklerine dair kılavuz niteliğinde bir kaynak hazırlanmış oldu. Resmiyet kazanan ulusal yeterlilikler, kalifiye ve uygun iş gücü bulma, ölçme ve değerlendirme konusunda önemli kazanımları da çağrı merkezi firmalarına sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, 80 bin kişinin istihdam edildiği çağrı merkezi sektöründe Müşteri Temsilcisi ve Takım Lideri mesleklerinin tüm kamuoyu nezdinde meslek olarak algılanması noktasında büyük katkılar sağlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Çağrı merkezi sektörüne ilişkin eğitim veren kurumların sayısı her geçen gün artmaktadır. Ulusal yeterliliklerin belirlenmesi ile tüm bu kurumlardaki eğitim müfredatları sektörün ihtiyaçlarına göre şekillenerek, işe daha uygun bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip,  kişilerin sektörde istihdam edilmelerine olanak sağlanacaktır. Çalışanlarımız, mesleki yeterliliklerini uluslararası geçerliliği olan resmi bir belge ile tescil ettirebilecekler ve kendilerini geliştirerek meslekte kariyer planlarını daha doğru yapabileceklerdir. Firmalar tarafında ise; işe alım süreçlerinde planlanan eğitim maliyetlerinde avantaj yaratılmakla birlikte zaman kaybı anlamında da önemli faydalar sağlanacaktır. Bu projenin sektörümüze sağlayacağı en büyük faydalardan birinin de iş gücü devir oranında  yaratacağı azalma olacağını önemle eklemek istiyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title