Haberler

    Cleveland Cavaliers, Boston Celtics'i Süpürdü

    NBA Doğu Konferansı Play-off ilk tur dördüncü maçında Cleveland Cavaliers deplasmanda Boston Celtics ile karşı karşıya geldi.

    Mücadeleye hızlı başlayan taraf Cleveland Cavaliers olsa da ilk 3 dakikalık bölümü Boston Celtics 8-7 önde geçmeyi başardı. Fakat hemen gaza basan Cavaliers 11-0’lık bir seri yakaladı ve son 7 dakikaya girilirken skoru 8-18 yaptı. Yakaladığı farkı korumayı başaran Cleveland Cavaliers ilk çeyreği 19-29 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Boston Celtics 4-0 ile başlasa da kontrol tamamen konuk takımdaydı. Özellikle LeBron James’in devreye girmesiyle skordaki üstünlüğünü artırmaya devam eden Cavaliers devreye 36-57 önde giden taraf oldu.

    Üçüncü çeyrekte ev sahibi Boston Celtics savunmada oldukça sert bir oyun ortaya koydu ve rakibine sadece 13 sayı şansı tanıdı. Devreye 21 sayı geride giden Celtics, Isaiah Thomas’ın etkili performansı sonrasında son çeyreğe 61-70 ile farkı 9 sayıya indirerek gitti. Cleveland Cavaliers üçüncü çeyreğe üst üste sayılarla başlasa da oyun oldukça dengeli geçti. Çeyreğin sonunda farkı kapamak adına hamle yapan Boston Celtics karşısında hata yapmayan Cavaliers mücadeleden 93-101 galip ayrıldı.

    Cleveland Cavaliers’ta 27 sayı 10 ribaund 8 asist ile etkili bir performans ortaya koyan LeBron James maçın yıldızı olurken, ona 24 sayı 11 ribaund ile Kyrie Irving ve 12 sayı 11 ribaund ile Timofey Mozgov eşlik etti.

    Boston Celtics’te Isaiah Thomas 21 sayı 9 asist, Avery Bradley 16 sayı 5 ribaund ve Jared Sullinger 21 sayı 11 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

    Maçın başlarında Kelly Olynyk ile top kapma mücadelesinde Olynyk'in sert müdahalesi sonunda sakatlanan Kevin Love, maçı tamamlayamadı. Love'un kenara gelirken omuzunun çıkmış olduğu görüldü. Ayrıca maç içinde de JR Smith'in tokat attığı Celticsli Crowder da soyunma odasına gönderildi. Maçta birçok gergin an yaşandı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Cleveland Cavaliers Boston Celtics Kelly Olynyk Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title