Haberler

Claudia Roth Yezidileri Ziyaret Etti

Güncelleme:

Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Diyarbakır ve Mardin'e yerleştirilen Yezidileri ziyaret etti.

- Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Roth: "Bu çocukların geleceğini elinden almak kimsenin haddi değildir"MARDİN (AA) - Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Diyarbakır ve Mardin'e yerleştirilen Yezidileri ziyaret etti.Roth, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Alman milletvekilleri ve yardım dernek temsilcilerinin de bulunduğu bir heyet ile Yalım Mahallesindeki Mardin Otogarına yerleştirilen Yezidileri ziyaret etti.Roth, Sincar bölgesinden kaçarak buralara gelen Yezidilerin çok büyük acı çektiklerini belirterek, Yezidilerin desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.Yezidilerin büyük bir zulumden kaçarak bu bölgeye sığındığını dile getiren Roth, şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediye Başkanı Türk'ün büyük katkıları ve desteği ile bu insanların huzur bulduğunu görebiliyoruz. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama buradaki insanlara yardımların yapılmasında Türkiye devletinin ve uluslaraarası kuruluşların desteği gerekiyor. Bu çocukların geleceğini elinden almak kimsenin haddi değildir."Başkan Türk ise zulüm gören Kürtlerin vahşi bir çetenin hedefi haline geldiğini belirterek, mazlum insanların kendilerini savunmaları için silaha ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.Koalisyon gücününecek silahlar noktasında kürtlere ulaşması gerek. Bunun dışında yapılan yardımlar insanidir. Ama bu insani yardımlar kürtleri bu zulüm ve acıdan kurtaramaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de artık kararını verecek. Bin yıldan beri beraber yaşadığı kürtleri mi yoksa onları mı seçecek. Bunlara karar vermesi gerek. bu önemli dönemde turkiye cumhuriyeti bin yıldan beri kardeş dediği kürtleri kucaklıyacak bir anlayışı ortaya koymazsa bu kardeşlik ortadan kalkacak. Bu konuda gerçekten bir kırılma noktası yaşıyoruz. "Kadın ve çocuklar ile bir süre sohbet eden heyet otogardan ayrıldı. .

Kaynak: AA / Güncel

Claudia Roth Diyarbakır Ahmet Türk Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title