Haberler

Çka Hizmet Binası 2016'da Açılacak

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, temeli atılan ÇKA Hizmet Binası inşaatının 2016 yılının bahar aylarında tamamlanacağını söyledi.

ÇKA'nın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü ile ortak kullanacağı Hizmet Binasının Temel Atma Töreni 13 Ağustos Perşembe günü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımı ile yapıldı.

Törene, Mersin Valisi ve ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Çakacak, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Milletvekilleri, Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, Sadullah Kısacık ve Zülfikar İnönü Tümer, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, protokol üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu törende yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının kurumsallaşma çalışmalarına hızla devam ettiğini, bölgede tanınırlığın artması için iletişim ağları kurulması, iş süreçlerinin standardizasyonu, bilgi sistemlerinin kurulması ve stratejik planlarla kurumlaşma alanında önemli adımlar atıldığını ifade etti. İnsan odaklı çalışan ÇKA'nın verdiği hizmetleri daha kaliteli fiziki alt yapı ile gerçekleştirmesi için yeni bir adım atılacağını dile getiren Altunsu, sözlerine hizmet binası ile ilgili teknik bilgiler vererek devam etti. Altunsu, Ajans hizmetleri ve bölgeye daha kaliteli hizmet sunabilmek için fonksiyonelliği ön plana çıkaran projenin 2016 bahar aylarında bitmesinin planlandığını belirtti.

Mersin Valisi ve ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Çakacak, Çukurova bölgesinin birçok alanda sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlayacak unsurlar açısından zengin olduğunu, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasının temel dinamiğini ise sahip olduğu kurum ve kuruluşları, yetişmiş insan gücü ve Çukurova Bölgesi söz konusu olduğunda tüm kesimlerin birlikte hareket edebilme kabiliyetinin oluşturduğunu belirterek Ajansın bölgedeki birçok kalkınma hamlesinin kilit aktörü olduğuna dikkat çekti.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise, Türkiye'de gelişmeyi ve kalkınmayı sağlayacak çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade ederek, "Bu nedenle mutlu ve memnun olduğumuz bir projenin uygulaması için buradayız " dedi.

Adana ve Mersin'in Türkiye'nin önemli iki ili olduğunu hatırlatan Vali Büyük, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın da hem bölgesel hem de ülkesel gelişime ve kalkınmaya büyük katkılar sunduğunu belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz konuşmasında, ÇKA hizmet binasının yanı sıra aynı zamanda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasının da temelinin atıldığını belirtti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, ÇKA'nın bölge için çok değerli bir kurum olduğunu vurgulayarak, "Çukurova Kalkınma Ajansı 2006'da ilk kurduğumuz ajanslardan biri. Pilot ajans olarak kurduğumuz çok önemli bir kurumsal yapı. Ajansımız, tabiri caizse helvayı meydana getirecek, herkesi bir araya getiren bir kurum. İçinde merkezi idare ve Valilerimiz var. Yerel yönetimler yani Belediye Başkanlarımız yönetimde. Diğer taraftan iş dünyamız ticaret sanayi odalarımız var. Kalkınma kurullarında sivil toplum akademik dünya kalkınmayla ilgili tüm taraflar yer alıyor" dedi.

Bakan Yılmaz, Adana ve Mersin illerini kapsayan Çukurova bölgesinin potansiyelinin büyüklüğüne dikkat çekerek, "Sadece Ankara, İzmir ve İstanbul'un potansiyeliyle Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği hedefleri yakalayamayacağını, bu hedeflerin ancak diğer bölgelerimizin de üstünlüklerini, varlıklarını ve potansiyelini çok iyi tespit edip; bunlar üzerinden projeler ve politikalar geliştirerek yakalanabileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve diğer protokol üyeleri ile birlikte ÇKA Hizmet Binasının temeli atıldıktan sonra şantiye alanına fidan dikimi gerçekleştirildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Çukurova Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title