Haberler

Çka Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Konuralp Sezgili katıldı. Toplantıda konuşan Güzeloğlu, Türkiye'nin ilk kurulan ajansı olan Çukurova Kalkınma Ajansı'nın çok önemli projelere imza attığını belirterek "Özellikle Çukurova'nın her iki büyük kentinin, Çukurova üst başlığında Türkiye'nin yatırım, kalkınma ve gelişme ve buna dönük planlamasındaki en önemli seçenek olduğunun bilincindeyiz. Kalkınmanın yatay ve sürdürülebilir boyutta sağlanmasında bölgemizin, tarım, sanayi, turizm ve hizmetler sektörü başta olmak üzere kalkınmanın tüm dinamiklerinde iddialı olduğunun altını çizmekteyiz. Bölgeden elde edilen tarımsal hasılanın, hizmetler sektöründeki katkıya, dış ticaret alanındaki büyük potansiyelden turizm ve diğer alanlardaki hızlı gelişmeye 176 gümrük bölgesine ihracat gerçekleştiren Adana ve Mersin sanayisi ve üretim ölçeğinin çok daha öteye taşınmasında ajansımız bu süreci hem hızlandıran, hem katkı koyan bir kurum niteliğindedir" dedi.

Güzeloğlu, Kalkınma Kurulu ile koordineli çalışan Çukurova Kalkınma Ajansı yönetim kurulunun, bugüne kadar küçük ölçekli ve orta ölçekli altyapıların ekonomiye kazandırılmasında, patent, ar-ge ve benzeri projeleri destekleyen çabalarla, yüksek katma değerli ürün ve üretim ölçeğinin arttırılmasında ve hizmetler sektöründeki kalite ile yaşam kalitesinin ve sosyal altyapının iyileştirilmesi noktasında birçok büyük ve önemli çaba ve katkıyı bölge ile buluşturduğunu aktardı. Yeni dönemde Türkiye'nin 2023 hedeflemesinde bütün bu öncelikler üzerinden daha yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Güzeloğlu, "İnanıyorum ki, bütün bu çabalarımız temel hedefimiz olan insanımızın mutluluğu, bölgedeki insanlarımızın yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve istihdam dahil temel göstergelerdeki iyileşmeyi daha yüksek bir seviyeye taşınması olacaktır" şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugünkü toplantımız öncelikle doğrudan faaliyet desteklerimizin değerlendirildiği ve önceliklerimizin konuşulacağı bir toplantı olacak. Tüm bölgeye bir kez daha ajansımızın doğrudan faaliyet desteği başlığı altında araştırma ve geliştirme projelerine, ölçek ve hedef büyülten tüm değerlendirmelere karşılıksız olarak proje desteği sunduğunu hatırlatmak isterim. Bu, hibe anlamında düşünülecek ve proje büyüklüğüne göre katkısı 100 bin TL'ye kadar çıkabilecek, herkesin gerek işletmesini gerekse kurumsal ve hizmet altyapılarını daha iyiye taşıması için çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. Başvurularını beklediğimiz vatandaşlarımıza ajansın bu katkıyı karşılayacağına hazır olduğunu ifade etmek istiyor, toplantımıza katılan Adana Valimiz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise "Bu güzel dileklerle birlikte Çukurova Kalkınma Ajansı'nda hep beraber güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Ajansların bölgesel olarak kalkınmaya verecekleri katkı yanında bölgemizin gelişmesini iyileştirme adına yapacakları çalışmalar çok önemlidir. Türkiye'de kurulan ilk ajans olan Çukurova Kalkınma Ajansı, ümit ederim, kurumsal yapısını tamamlamış ve kapasitesini arttırmış bir şekilde yeni dönemdeki hizmetlere katkısı en üst düzeyde olacaktır" diye konuştu.

Toplantı öncesinde Adana Valisi Mustafa Büyük ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Mustafa Büyük Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title