Haberler

Çka'dan Kobi'lere 25 Milyon Liralık Destek

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, 25 milyon TL'lik kaynak ile KOBİ'lerin yenilik kapasitelerini yükselterek rekabet gücünü arttırmaya ve bölgede üretim, çevre ve turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik projelere destek sağlayacaklarını söyledi.

ÇKA'nın 2015 yılı Mali Destek Programları bilgilendirme toplantısı, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Lutfi Altunsu, ajansın faaliyetleri, bölge planı, araştırma raporları, eğitim ve bilgilendirme toplantıları, destek türleri ve işleyişleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bu sene 3 program açtıklarını belirten Altunsu, "Destek programları ile ilgili KOBİ'lere yönelik Rekabet Gücünün Arttırılması ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında KOBİ'lere 15 milyon TL kaynak kullandıracak. Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında verilecek destek ise 5 milyon TL. Üçüncü program olan Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı'nda ise kar amacı gütmeyen kurumlara 5 milyon TL kaynak kullandırılacak" dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın üstlendiği rolle kapsayıcı bir yaklaşımla büyümeye bir ivme kazandıracağını ve çarpan etkisi sağlayacak projeleri desteklediğini ifade eden Altunsu, "25 milyon TL'lik destek ile KOBİ'lerimizin yenilik kapasitelerini yükselterek rekabet gücünü arttırmaya ve bölgede üretim, çevre ve turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik projelere destek verilecektir. ÇKA kuruluşundan bu yana 19 program ile bölgeye 191 milyon lira kaynak aktardı " diye konuştu.

Toplantıda ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Türker Dölekoğlu, Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çukurova Silifke Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title