Haberler

Çka'dan Büyükşehir Projesine Hibe

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına Bağlı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan (ÇKA) hibe aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına Bağlı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) hibe aldı.

ÇKA tarafından 2016 yılı Teknik Destek programı kapsamında hazırlanan "Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Tıbbi Atık Yönetimi, Toplama, Taşıma ve Optimizasyon Eğitimi" çalışmaları başlıklı faaliyete dair protokol, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü arasında imzalandı.

Faaliyet kapsamında, tıbbi atıkların düzenli toplanması, taşınması ve düzenli bertaraf edilmesine yönelik iyileştirme çalışmaları hayata geçirilerek, yapılacak yatırım kapasiteleri ve analizleri buna göre planlanacak. Kamu ve özel sektör kaynaklarının doğru kullanımını sağlayacak programda, Çukurova Üniversitesi'nden akademisyenlerle birlikte çalışılacak. Proje kapsamında, toplumda ve ilgili kurumlarda tıbbi atıklar konusu üzerine çalışan birimlerde farkındalık ve hassasiyetlerin oluşmasına da katkı sağlanacak. Ayrıca tıbbi atıklar üzerine somut olarak önemli istatistik ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.

"Halkımız ve devletimiz için çalışmaya devam"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, halk sağlığı için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Sözlü, "Adana'da halk sağlığı ve kamu yararı konusunda yapılan çalışmaları canla başla desteklemek boynumuzun borcudur. Halkımız ve devletimizin yararı için çalışmaya hiç ara vermedik ve vermeyeceğiz. Üniversitemizin değerli bilim insanları ile çalışmak ve onların uzmanlıklarından faydalanmak, şehrimizdeki halk sağlığı konularına katılımlarını sağlamak bizim için son derece önemlidir" dedi.

Bilinçlendirme çalışması yapılacak

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, "Yapılan çalışmalar tamamen bilimsel yöntem temellerine uyumlu olup, Adana ilindeki tıbbi atıklar konusu üzerine çalışan ilgili kurum ve kuruluşların da görüşleri ile somutlaşacak bir araştırma gerçekleştirilmiş olacaktır. Konu üzerine yapılacak farkındalık çalışmaları ile tıbbi atıkların halk ve çevre sağlığı üzerine zarar ve etkileri için önemli bir bilinçlendirme çalışması yapılacaktır. Mevcut durum değerlendirmesi ve GZFT Analizi, istatistiki veri analizi, saha çalışması, anket, çalıştay ve farkındalık çalışmaları ile Adana ili için tıbbi atıklar konusunda tıbbi atık yönetimi çalışmaları tamamlanmış olacaktır. Süreç yönetiminde de iyileştirilmeye gidilerek çeşitli eğitim faaliyetleri ile de desteklenecek olan program Adana'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

(ELF-Y) - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title