Haberler

Cizrespor'un 7 Yıl Sonra Gelen Şampiyonluğu Halkı Sokağa Döktü

Güncelleme:

Adı sık sık terörle gündeme gelen Cizre'de vatandaşlar bu kez, Cizrespor'un şampiyonluk sevinciyle sokağa döküldü.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Futbol Ligi 1. Grup'ta Şanlıurfa'da GAP Arena Stadyumu'nda oynanan şampiyonluk maçında Cizrespor, 12 Bingölspor ile golsüz berabere kalarak 56 puanla şampiyon olup 3 Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. Maçın bitiş düdüğü ile Cizre'de sokaklar yeşil-kırmızı renklere bürünürken, Cizreliler de özel araçları ile şehirde tur atarak şampiyonluğu kutladı.

YAĞIŞLI HAVADA CİZRESPOR'A GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olan ve gelecek sezon Spor Toto 3. Lig'de mücadele edecek olan Cizrespor kafilesini binlerce taraftar Katran Köyü'nde karşıladı. Kafileyi taşıyan araç konvoyunun ilçeye girmesi ile birlikte binlerce taraftar yağışlı havaya rağmen takımlarını tezahürat ve davul-zurna eşliğinde halay çekerek karşıladı. Taraftarların sevgi seli sebebi ile kafile yaklaşık 2 buçuk saatte stada ulaşabildi. Statta futbolcuların gelmesini bekleyen binlerce kişi, yağan yağmura rağmen canlı müzik eşliğinde halay çekerek takımlarını karşıladı. Başkan, futbolcu, teknik direktör ve yöneticiler uzun süre omuzlarda taşındı.



"CİZRE HALKINA BÖYLE BİR GECE YAŞATTIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Cizre halkına maddiyatla alınmayacak kadar önemli bir gece yaşattıklarını belirten Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sefinç, "Ben ve yönetimim olarak bu gururlu geceyi Cizre'ye yaşattığımız için çok mutluyuz. Bu başarıları daha da pekiştirmek, biraz daha da Cizre'ye yaşatmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Duygular elbette anlatılmaz yaşanır. Cizre halkı spora olan özlemini net olarak ortaya koyuyor ve sokaklardaki binlerce kişinin sevincine hepimiz şahit olduk. Böyle karmaşık bir coğrafyada bu güzel geceyi yaşattığımız için gerçekten çok mutluyuz. Sporun barış ve kardeşlik dilini kullanıyorum. Spor barıştır, kardeşliktir, pekiştiricidir ve birleştiricidir. Bu birleştiricilik ruhunu kullanarak her zaman bunu dile getirdim ve dile getirmeye de devam edeceğim. Bize ve Cizre'ye yönelen eleştirileri hiçbir zaman hiçbir şekilde biz kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Çünkü burası karışık bir coğrafya. Karışık bir coğrafyada olabileceklerin en azı, minimumu Cizre'de yaşanıyor. Bunun için o eleştirenlere bu gece çok iyi bir ders verdik" dedi.



"CİZRESPOR'A VERİLEN CEZA ÇOK AĞIR OLDU"

Tatvan Gençlerbirliğispor karşılaşmasında istemedikleri bir olayın meydana geldiğini ifade eden Sefinç, "Buna karşın 2 maç saha kapatma ve 2 maç ise seyircisiz oynama cezasını hak etmedik. Verilen ceza biraz ağır oldu. Bu güzel geceyi bütün Cizre halkına, bütün güneydoğu halkına ve bütün Türkiye'ye armağan ediyoruz. Bu güzel gecelerin her zaman her yerde yaşanmasını ümit ediyorum. Barışın hakim olacağı, kardeşliklerin yaşanacağı bir dünya dilemek üzere nice başarılar diliyorum" diye konuştu.



"ŞAMPİYONLUĞU CİZRE'NİN GELECEK NESİLLERİNE ARMAĞAN EDİYORUZ"

Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal da, zorlu bir maç sonrası kelimelerle anlatılamayacak bir duygu yaşadıklarını söyledi. Ünal, "Çünkü lig boyunca bize karşı çok ağır ithamlarda bulundular. Ziraat Türkiye Kupası'nda bizi çok eleştirdiler. Biz hak etmediğimiz şekilde eleştirildik ama ligimizde şampiyon olarak ne kadar haklı olduğumuzu gösterdik. Türkiye'ye bu başarının nasıl geldiğini anlattık. Bu şampiyonluğu da Cizre halkına, Cizre'deki gelecek nesildeki çocuklara hediye ediyorum. Ben Cizre'nin ne kadar futbolu özlediğini bugün daha iyi anladım. Cizre Katran köyüne 14-15 kilometre uzaklıkta taraftarların sevgi seli nedeni ile 2 buçuk saatte ancak tesisimize girebildik ve bu halkın ne kadar bu şampiyonluğa özlem duyduğu, ne kadar istekli olduğuna bu gece şahit olduk ve bu da anlatılmayacak kadar müthiş bir duygudur" şeklinde konuştu.



"BAŞARIMIZIN TESADÜF OLMADIĞINI HERKESE GÖSTERDİK"

Cizrespor takım kaptanı Serkan Eyüpoğlu ise, yaklaşık sekiz aydır gecelerini gündüzlerine katıp çalışarak bu şampiyonluğu kazandıklarını ifade etti. Eyüpoğlu, "Bu duygu her sporcunun yaşamak istediği bir duygu. Bu mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza ve yönetim kuruluna verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye Kupası'nda gruplara kaldığımızda bize dediler ki gol bile atamazsınız. Gurubumuzda iki tane Bank Asya ve iki tane Süper Lig takımı vardı ama biz o grupta herkesin aman olaylar olsun da, maçları futbolcular değil de seyirciler alsın söylemler çıkıyordu. Türkiye Kupası'nda herkese inat averajla sadece averajla biz bir üstü kaçırdık ama ondan sonra tekrar lige döndük. Biz Türkiye Kupası'nda kupaya en renk katan takım olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

"CİZRE HALKI GÜZEL ŞEYLERE LAYIK"

Bingöl maçında 10 kişi kalmalarına rağmen kaliteli bir oyun sergileyen arkadaşlarını kutladığını dile getiren Eyüpoğlu, "Golsüz beraberlikle biten Bingöl maçı sonrası kazanılan şampiyonluğu da Cizre halkına armağan ediyorum. Çünkü Cizre halkı daha güzel şeylere layıktır." ifadelerini kullandı.

"CİZRE HALKINA ARMAĞAN EDİYORUZ"

Futbolcu Ramazan Kaya da, "Sezon başından beri çok iyi çalışarak bu şampiyonluğu kazandık. Cizre taraftarı olarak halkı olarak gerçekten çok daha iyi yerleri hak ediyor. İnşallah Cizrespor layık olduğu yerlere gelir ve biz bu şampiyonluğu bütün Cizre halkına ve Cizrespor taraftarına armağan ediyoruz" dedi.

"BU ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİK"

Çok zor şartlar altında şampiyon olduklarını dile getiren tecrübeli oyuncu Hakan Doğan da, "Başkanımız olsun, yöneticilerimiz olsun, taraftarımız olsun her zaman birlik olduk, beraber olduk ve bu şampiyonluğu hak ettik. İkinci yarıya başlarken biz bir söz verdik on birde on bir yapacağız dedik ve sözümüzü tuttuk. En son Bingöl maçında berabere kalarak şampiyon olduk. Bu şampiyonluğu tüm Cizresporlulara, Cizre halkına armağan ediyoruz. İnşallah Cizre'yi daha iyi yerlere getiririz." diye konuştu.

7 YIL SONRA GELEN BAŞARI

Cizrespor Taraftar Grubu Başkanı ise, "Bize 7 yıl aradan sonra böyle bir coşkuyu ve mutluluğu yaşatan Cizrespor futbol takımına ve Cizrespor Kulüp Başkanı ve yöneticilerine taraftarlar adına teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" şeklinde konuştu.

Cizrespor'un şampiyonluk kutlamaları yağışlı havaya rağmen canlı müzik eşliğinde gece geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Serkan Eyüpoğlu Türkiye Kupası Cizrespor Bingöl Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (168)

kafkas:

Neden sevinmedim acaba?

12
138
yanıtYanıtla
kayserili:

cizreli kıro ne anlasın futboldan, sevinirken bile zafer işareti yapan kıralor. . . . . devlet düşmanları

30
55
yanıtYanıtla
Insan OgluMobil-IOS:

Sanki 1 lige çıkmış garipler , haadi sür eşeğini kuzey Irak a

27
51
yanıtYanıtla
dörtyollumobilWeb@haberler.com:

Yamyamlar kavgayla hileyle mac kazaniyorlar

25
35
yanıtYanıtla
vatandaş:

kaçakçılıkla aldığı jiplerle hava atıyorlarr. . . . helal yiyin helalll önceee

27
28
yanıtYanıtla
Botan Cizre Mobil-IOS:

Kobaniyı aldık şampıyon olduk barajıda alacağız. Faşolar bunu ıyı bilsin

18
29
yanıtYanıtla
urfalı:

tatvan gençlerbirliğine verilen haksız karardan cizre şampiyon oldu şampiyonluk tatvanın hakıydı ama genede kutlarız. . .

23
20
yanıtYanıtla
saim:

Asker selamı vereni döv, her naç polis taşla, istiklal marşına küfür et, maçta bayrak yak verilen ceza fazla oldu de. Allah oraya gidecek takımlara yardım etsin

23
17
yanıtYanıtla
bursa texas:

cizresporun sampiyonluğunu zafer işaretleriyle kutlayan pkklılar cizre zaten komple pkk yatağı sorsan tc sınırları içindedir türk takımıdır ya bunların alayını bombalıcaksın bir tanesini bile sağ bırakmıcaksın kalan sağlarıda süreceksin ırağa yerlerine uygur türklerini türkmenleri özbekleri getirceksin bunlardan bu ülkeye bir gram fayda elmexiği gibi eroin üretir zehirlerler milleti yalanm ı lan kekolar yalansa yalan değil bu milletin basına püsküllü belasınız

17
23
yanıtYanıtla
vatan:

Bunlar Türkiye Futbol Federasyonu''na bağlı bir ligde şampiyon olmadılarmı? Türkiye liglerinde mücadele etmeyeceklermi? Neden 1 tane Türk Bayrağı yok? Bunlardan adam olmaz. Hepimiz istiyoruz Türk-Kürt kardeş olsun ama bunlar bayrağımıza bile tahammül gösteremiyor.

22
16
yanıtYanıtla
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title