Haberler

Cizreli Kızlar Judoya Merak Saldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan judo kursuna ilçedeki genç kızlar yoğun ilgi gösteriyor Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Selimoğlu: "Şu an taleplere yetişemiyoruz.

ABİDİN YEL - Cizre'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan judo kursuna ilçedeki genç kızlar yoğun ilgi gösteriyor.

İki yıl önce açılan kursa bu yıl katılan 80 gençten 50'si kız. Haftanın belirli günlerinde kapalı spor salonuna gelen kızlar, hem vakit geçiriyor hem de iyi bir sporcu olmayı amaçlıyor.

Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, AA muhabirine, kursta ilk etapta sporcu bulmakta zorlandıklarını, ancak judo ile ilgili okullarda bilgilendirme çalışmalarının sonunda özellikle kızlardan yoğun talep geldiğini söyledi.

Gençlerden gelen taleplere yetişemediklerini anlatan Selimoğlu, şöyle konuştu:

"Geçen dönem kız ve erkek sporcularımızı yarışmalara gönderdik. Şu an taleplere yetişemiyoruz. Judo, özellikle kız çocuklarımız tarafından talep edilen bir spor haline geldi. Judo sporu biraz kapalı alan sporudur onun için kızlarımız kendilerini daha rahat ifade etmeye bir araç olarak bu sporu gördükleri için talep ve istekleri var. Bu kurs sayesinde çok olumlu geri dönüşler aldık. Çocuklarımız artık boş vakitlerini dışarıda faydasız yerlerde geçireceklerine spor salonumuzda bu sporla ilgilenerek geçirmeye başladı. Yani çocuklarımız sokaktan kurtulmuş oldular. Birçoğu derslerinde artık fiziksel etkinliğin getirdiği rahatlama ile derslerinde iyileşmeler gözükmüş ve ilerlemeler kaydetmiştir."

Judo Antrenörü Ensari Esen de tek tek okulları dolaştıklarını, beden eğitimi hocaları ve ailelerle bire bir diyalog kurarak, gençlerin bu spora ilgisini çekmeyi başardıklarını belirtti.

Hedeflerinin Cizre'den Türkiye şampiyonu çıkarmak ve milli takıma sporcu göndermek olduğunu ifade eden Esen, "Geçen yıl ilk defa Cizre'de Şırnak bölgesini temsilen iki kız ve iki erkek sporcumuz minikler kategorisinde Türkiye Judo şampiyonasına katıldı. 2015'deki hedefimiz Cizre'ye madalyalı judocu kazandırmaktır" şeklinde konuştu.

"Bir çoğumuzun maddi durumu iyi değil"

Kurstaki sporculardan Ayşe Erten (12), hedefinin olimpiyatlara katılıp judo antrenörü olmak olduğunu belirtti.

İki yıldan bu yana bu sporla uğraştığını belirten Erten, "Hedefim iyi bir sporcu olmak ve olimpiyatlara katılmaktır. Ancak burada olimpiyatlara katılmak zor, imkanlar da çok kısıtlı ve bir çoğumuzun maddi durumu iyi değil. Spor kıyafetlerimiz yırtılmak üzere. Büyüklerimizden yardım ve destek istiyoruz" dedi.

Meryem Özalp da "Amacım bu spor sayesinde çok güçlü bir kız olmak ve katılacağım turnuvalarda birinci olmaktır. Judoya katılmamın sebeplerden biri erkeklere karşı kendimizi savunabilmek" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Şırnak Cizre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title