Haberler

Cizre Myo'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu (MYO) 533 öğrenci ve 23 öğretim görevlisi ile 2014-2015 eğitim öğretim yılına başladı.

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu (MYO) 533 öğrenci ve 23 öğretim görevlisi ile 2014-2015 eğitim öğretim yılına başladı.

Cizre MYO Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim öğretim yılı açılış törenine Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş, Cizre MYO Müdürü Vedat Sönmez, Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, rektör yardımcıları, daire amirleri ile birlikte öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Akabinde açılış konuşmasını yapan Cizre MYO Müdürü Vedat Sönmez, 8. eğitim yılına başlayan Meslek Yüksek Okulu'nda 232'si kız,301'i erkek olmak üzere toplam 533 öğrenci ile yeni bir eğitim yılına başladıklarını söyledi. Eğitim öğretim yılının bu ilk gününde okula dönüşün, yeni bir başlangıcın heyecanını yaşadığını ifade eden Sönmez, her başlangıcın yeni bir umut olduğunu söyledi.

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, 2008 yılında 115 öğrenci, 1 yabancı dil hocası ve bir de yüksek okul müdürü ile eğitime başlayan Cizre MYO'nun şuanda 533 öğrenci ve 20 öğretim görevlisi ile eğitim öğretime devam ettiğini dile getirdi. Bütün derslerin akademik personeller tarafından verildiğini belirten Rektör Akmaz, okulun üç bölümünde eğitimin devam ettiğini söyledi. Akmaz, "23 Öğretim kadromuzdaki hocalarımız, 5 idari personelimiz, iki teknik personelimiz ve dokuz hizmetli olmak üzere neredeyse hemen hemen başlangıçtaki öğrenci sayımızın yarısına yakın personel sayımızla eğitime devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

Cizre ve Silopi'deki arazi anlaşmasının kesinleşmesinden sonra rektörlük olarak bu coğrafya için bir sağlık kampusu düşünüyoruz. Kısmet olursa temellerini biz atarız ve bunun için gerekli yazışmalarda devam ediyor" şeklinde konuştu.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın ilk açılış dersini verdiği yeni eğitim yılı açılış töreninde, KOSKEB Şırnak İl Müdürü Eşref Çakır, KOSKEB'in faaliyetleri hakkında kısa bir tanıtım yaptı. Yapılan Konuşmaların ardından KOSKEB'in uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan 45 öğrenci için sertifika töreni düzenlendi. Öğrencilere sertifikaları Rektör Ali Akmaz, Kaymakam Mehmet Şamil Horasanlı, Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş, TSO Başkanı Süleyman Çağlı, ESO Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ve diğer daire amirleri tarafından takdim edildi. Tören verilen ikram ile son buldu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şamil Horasanlı Ali Akmaz Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title