Haberler

Cizre - Mehmetçik Besta Vadisi'Nde Gece Operasyonu

Cudi ve Küpeli Dağlarında Bulunan Birliklere Bağlı, Taştan Yapılmış Bazı Askeri Nöbet Kulübelerine Atatürk Posterlerinin Asılması İse Dikkat Çekti.

Cudi ve Küpeli dağlarında bulunan birliklere bağlı, taştan yapılmış bazı askeri nöbet kulübelerine Atatürk posterlerinin asılması ise dikkat çekti.

IRAK sınırında bulunan Şırnak'ın bir çok bölgesinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar devam ederken, Besta Vadisi'nde tam teçhizatlı jandarma özel harekat timleri gece karanlığında PKK'lıların geçiş noktalarını tuttu.

Kuzey Irak'tan bazı PKK'lı gruplarının Türkiye'ye sızdığını ve eylem hazırlığında olduğu istihbaratının alınması üzerine güvenlik güçleri tarafından bir haftadır Kuzey Irak sınır şeridindeki bütün bölgelerde aynı anda operasyonlar başlatıldı. Şırnak'ın 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterler iki gündür sınırın sıfır noktasındaki operasyon alanlarına jandarma özel harekat timleri indiriyor.

Irak sınırını oluşturan Altındağ, Kantur, Düğün Dağı, Yemişli ve Işıkveren bölgelerinde konuşlanan ağır silahlarla donatılmış askerlere Süper Kobra helikopterleri de havadan destek veriyor. Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde adeta etten duvar ören askerler, gece gündüz demeden operasyonlarına devam ediyor.

Geçici köy korucularının da bir çok bölgede destek verdiği operasyonlar kapsamında Cudi ve Küpeli dağlarındaki derin vadiler Kobra helikopterleri tarafından sürekli bombalanıyor. Cudi ve Küpeli dağlarında üstlenen PKK'lıların hareket alanlarının kısıtlanması ve daha iç bölgelere geçişlerinin engellenmesi için tam techizatlı jandarma özel haraket timleri gece de çalışmalarını sürdürüyor. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızan PKK'lıların yoğun olarak kullandığı Besta Vadisi'ndeki kritik noktalara yerleşen tam techizatlı timler stratejik bir çok noktayı tutarken, teröristlerin gece yollara mayın yerleştirmemesi içinde önlem alıyor.

Bu arada, Cudi ve Küpeli dağlarında bulunan birliklere bağlı, taştan yapılmış bazı askeri nöbet kulübelerine Atatürk posterlerinin asılması ise dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title