Haberler

Cizre Faili Meçhuller Davasında 'Yavuz Güneş' İmzası Sanık Uzman Çavuşun Çıktı

Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da arasında bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı Cizre'de 1993- 95 yılları arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili davaya davaya...

Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da arasında bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı Cizre'de 1993- 95 yılları arasındaki faili meçhul cinayetlerle ilgili davaya davaya devam edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan mahkemeye gönderilen ekspertiz raporunda, 1994 yılında yazılan bir tutanakta yer alan ' Yavuz Güneş' kod adlı imzanın, sanık uzman çavuş Burhanettin Kıyak'ın elinden çıktığı belirtildi.

Emekli Albay Cemal Temizöz ile korucubaşı Kamil Atak'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 7 kişi hakkında, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 1993- 95 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açılan davanın duruşmasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklar Cemal Temizöz, Hıdır Altuğ, Abdulhakim Güven, Adem Yakın ve Burhanettin Kıyak ile tutuksuz sanık Kamil Atak hazır bulundu. Dosyada tutuksuz olarak yargılanan Cizre eski Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atak'ın adliyeye yine sivil polislerin korumasında geldiği görüldü. Silahlı olarak duruşma salonuna giren koruma polislerinin, Atak'ı burada da yalnız bırakmadıkları dikkati çekti.

İMZA SANIK BURHANETTİN KIYAK'IN

Duruşmada ilk olarak dosyaya gönderilen evraklar okundu. Gönderilen evraklar arasında, uzun yıllar arandıktan sonra geçen aralık ayında yakalanan ' Yavuz Güneş' kod adlı uzman çavuş Burhanettin Kıyak'a ilişkin Kriminal Polis Laboratuvarı'ndan gelen rapor da okundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan gönderilen ekspertiz raporunda Cemal Temizöz'ün Cizre İlçe Jandarma Komutanı olduğu dönemde, ilçede uzman çavuş olarak görev yapan uzman çavuş Burhanettin Kıyak'ın imzasının, 1994 yılında işlenen bir faili meçhul cinayetin tutanağında yer alan ' Yavuz Güneş' imzasıyla birebir örtüştüğü belirtildi. Raporda, "31.03.1994 tarihli tutanak üzerindeki Yavuz Güneş (kod) ismi üzerinde atılı bulunan imza ile Burhanettin Kıyak'ın mukayese imzaları arasında karşılaştırma yapılmıştır. Karşılaştırma sonucunda Yavuz Güneş kod ismi üzerinde atılı bulunan imzanın Burhanettin Kıyak elinden çıktığı kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

"İMZA BANA AİT DEĞİL DEMEDİM"

Sanık Burhanettin Kıyak ise "Ben o imzanın bana ait olmadığını söylemedim. Sadece hatırlamağımı söyledim. Ben 20 yıl sonra sanık olarak yargılanıyorum. Bu büyük bir çelişkidir" dedi.

Bunun üzerine söz alan Burhanettin Kıyak'ın avukatı Ünsal Aktaş, "Müvekkilim atılan imzaların sahibi olduğunu söylemiştir" dedi.

Müdahil avukatlardan Tahir Elçi, 'Yavuz' kod adı cinayetlerle ilgili geçtiği halde 17 yıl boyunca soruşturma makamlarının bu uzman çavuşu tespit edemediğini söyledi. Sanık Burhanettin Kıyak'ın, 'Yavuz'un kendisi olmadığını söylediğini hatırlatan Tahir Elçi, "Biz 'Yavuz' kodun Burhanettin Kıyak'a ait olduğunu tespit ettik. Bu imzanın aynı imza olduğu bilimsel bir şekilde tespit edildi. Bu husus tartışma dışı kalmıştır. Bu kişi Burhanettin Kıyak'tır"dedi.

TANIKLARA SORU TARTIŞMA ÇIKARDI

Mahkeme daha sonra faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak Veysi Özcan ve daha önce kardeşi öldürülen Salih Candoruk'u tanık olarak dinledi. Salih Candoruk'un dinlenmesi sırasında sanık avukatları, tanığın usule aykırı olarak salona geldiğini belirterek, bir sonraki celse ifadesinin alınmasını istedi. Talebi reddeden mahkeme Salih Candoruk'un, taksici kardeşi Ömer Candoruk'un öldürülmesine ilişkin ifadesini aldı. Bu sırada Cemal Temizöz'ün de tanığa soru sormak istemesi müdahil avukatların tepkisine neden oldu. Müdahil avukatlar sanığın, tanığa direkt soru soramayacağını belirtirken, sanık avukatları ise tanığın doğru söylemediğini belirtip hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Daha sonra söz verilen sanıklar Kamil Atak, Hıdır Altuğ ve Abdülhakim Güven suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istedi. Sanıklardan Adem Yakin ise, "Ben suçsuz olduğumu ispatladım. Kanun burada uygulanmıyorsa kuvvetli suç şüphesinin açıklamasını istiyorum. Meclis'te çıkan yasalar Diyarbakır'da geçmiyor mu? Bir kez olsun bu dosyayı esastan inceleyin. 52 aydır özgürlüğüm elimden alınmış ve çocuklarım perişan haldeler. Ben şu anda suçlu olsam size yalvarmazdım. Suçum varsa cezamı verin, yoksa bırakın özgürlüğüme gideyim" dedi.

TEMİZÖZ: DTK BUGÜN KÜRDİSTAN MECLİSİ OLARAK KURULDU

Sanıklardan Emekli Albay Cemal Temizöz de hak gaspına uğradığını söyledi. İddianamede suçlamaların masumiyet karinesini tersine çevirdiğini kaydeden Temizöz, şunları söyledi:

"Soyut iddialarla baş başa bırakıldım. Bu dava sadece bu salonda yürümüyor. Şahsımı hedef gösteriyorlar. Bu ilkesiz linç cephesinin ne maksatla burada bulunduğunu biliyoruz. Yapılanların neye hizmet ettiği ortadadır. Geçmişle yüzleşme diyenler kendi geçmişine baksın. Müdahil sıralarında olanların da geçmişleri bellidir. Bu davaya devletle hesaplaşma adına kullanıyorlar. Balyoz denen asrın ihanet davasında ismim geçtiği için hüküm giydim. Ey adalet neredesiniz? Ey Türk milleti, Ergenekon, Poyrazköy, Balyoz'la TSK mensupları, aydınlar içeri atılırken, oynanan oyunlar ve yol temizliğini fark etmiyor musunuz? Akil adam Vedat Bilgin,'Komutanlar dışarıda olsa açılım yapılamazdı' diyor. DTK bugün Kürdistan Meclisi olarak kuruldu. Şimdi ne yapacaksınız? Artık hiç bir şey yapamazsınız. Kürdistan Meclisi kuruluyor, kimse üzerine alınmıyor. Ben her zaman sorumluluk duydum. Onun için şimdi buradayım."

Mahkeme, Cemal Temizöz'ün ifadesinin devamı için duruşmaya öğlen arası verdi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Temizöz Yavuz Güneş Kamil Atak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title