Haberler

Cizre'den 5 Bin Suriyeli Sığınmacı Dönüş Yaptı

Güncelleme:

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılardan son 1 yıl içinde 5 bin 250'si Şırnak'ın Cizre ilçesinden ülkelerine dönüş yaptı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılardan son 1 yıl içinde 5 bin 250'si Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden ülkelerine dönüş yaptı. Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan sığınmacılar, daha sonra otobüs ve minibüslerle güvenlik önlemleri altında şu anda kapalı bulunan eski Cizre Sınır Kapısı'nın bulunduğu Saklan Deresi mevkisinde Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesine geçiş yapıyor.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak geldikleri Türkiye'de çeşitli il ve ilçelere ve kamplara yerleştirilen sığınmacılar arasında son dönemde özellikle Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesine geri dönüşlerin hızlandığı belirtildi. Şanlıurfa, Mardin, Şırnak il ve ilçelerine yerleşen ve daha sonra ülkelerine dönmek için başvuru yapan sığınmacılar, güvenli bir şekilde geçiş yapmaları içine Şırnak'ın Cizre İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne yönlendiriliyor. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran ve dönüş izni alan sığınmacılar, Trafik Şube Müdürlüğü bahçesinde toplandıktan sonra Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri otobüs ve minibüslerle zırhlı polis araçlarının korumasında sınır hattına götürülüyor. Cizre ile Mardin'in Nusaybin ilçeleri arasında bulunan sınır karakoluna götürülen Suriyeliler buradan eski Cizre Sınır Kapısı'nın bulunduğu ve şu anda kullanılmayan Saklan Deresi mevkiinde tel örgüleri aşarak ülkelerine dönüş yapıyor.

KARŞI TARAFTA 'ASAYİŞ GÜÇLERİ' KARŞILIYOR

Sınır kesiminde bir süre sırtladıkları eşyalarıyla birlikte yaya yürüyen Suriyeliler, karşı tarafta kendilerini bekleyen silahlı 'Asayiş Güçleri' tarafından eşyaları arandıktan sonra otobüslerle gitmek istedikleri yerlere gönderiliyor. Cizre Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son bir yıl içinde kendilerine başvuran 5 bin 250 sığınmacının işlemlerinin yapılarak, ülkelerine geri gönderildiğini belirtti. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title