Haberler

Cizre'deki Kürt Okulunda Okuyan 72 Öğrenci, Karnelerini Aldı

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim veren Berivan İlköğretim Okulundaki 72 öğrenci, bugün Kürtçe yazılı karnelerini aldı.

Cizre'deki Kürt okulunda okuyan 72 öğrenci, Kürtçe yazılı karnelerini aldı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Kürtçe eğitim veren Berivan İlköğretim Okulu'ndaki 72 öğrenci, bugün Kürtçe yazılı karnelerini aldı. Birinci sınıfı tamamlayan 72 öğrenci yıl sonu karnelerini alarak 2'inci sınıfa geçti.

Cizre İlçesi Nur Mahallesi'nde geçen yıl tamamlanarak eğitime başlayan ancak 3 kez mühürlenmesine rağmen tekrar Kürtçe eğitime devam eden Berivan İlköğretim Okulu'nda okuyan 72 çocuk, bugün karne alarak ikinci sınıfa geçti.

Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim veren Berivan İlköğretim Okulu'nda (Dibistana Sereteya Berivan) eğitim-öğretim yılının sonunda düzenlenen törenle öğrencilere karneleri verildi. Dıbıstana Sereteya Berivan Okulu'nun arkasında bulunan halk ve taziye evinde düzenlenen törende, 72 birinci sınıf öğrencisine törenle karneleri verildi. Karne törenine, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra, aileler ile STK temsilcileri katıldı. Karneler verilmeden önce öğrenciler, koro halinde Kürtçe şarkılar seslendirdi. Yöresel kıyafetleri ile törene katılan öğrenciler tek tek isimleri okunarak, karneleri verildi.

Öğrenci velilerinden Hatice Demirtaş, Türkçe eğitim veren okula 5 çoçuğunun gittiğini ancak buradan aldıkları eğitimden memnun olmadığını belirterek, "Biz Kürtler için çok sevindirici bir durum. Barış, biz Kürtler başarılı olursak çok iyi olacak. Çocuklarımız Kürt okullarına gitse çok iyi. Kürt okulumuzdan memnunuz, diğer okulardan daha iyi. Okumasından, yazmasından her şeyinden, bu gelecek yıl Allah nasip ederse 2'inci sınıfa gidecek, okulundan çok memnunum. 5 çocuğum Türkçe eğikil veneh okullara gidiyor, onlardan fazla memnun değilim. Ama bu çocuklarımdan gayete memnunum, herşeyi hemen anlıyorlar" dedi.

Kürtçe eğitim veren öğretmen Narin Satıcı da bir yılı geride bırakmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını belirterek, "İlk olarak bu okulu açtığımızda, büyük heyecan bizi tutmuştu. Kürt dili, ana dili çocuklara öğretiyoruz. Şimdi de biz okulun bittiği güne geldik. O yüzden çocuklarımız her zaman barışcıldır, okuma dilinde, konuşma dilinde, yazma dilinde, ahlak dilinde; bu barış bizim barışımızdır. 75 öğrencimiz var her birine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (2)

SAMSUNLU:

KUZEY IRAKTAKİ HERHANGİ BİR OKUL GİBİ. . GERİ KALMIŞLIĞIN VE MEDENİYETSİZLİĞİN SİMGESİ. . . . . .

1
0
yanıtYanıtla
T.C.:

Bu çocuklar bu saatten sonra hayatta Türkçe konuşmaz ve öğrenmez. Bölge zamanla özerklik ve Kürdistan oluşumuna giderek kopar gider. . . Belli olmaz, belki de Kürdistan olduklarında bize savaş açmaya da kalkabilirler. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title