Haberler

Cizre'de Uğur Özkan'ın Cenaze Töreninden Sonra Olaylar Çıktı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Özkan’ın Cizre’deki cenaze töreninden sonra olaylar çıktı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Özkan'ın Cizre'deki cenaze töreninden sonra olaylar çıktı.

İdil Caddesi'nde toplanan binlerce kişi cenazeyi zılgıt, alkış ve sloganlarla karşıladı. Suruç'taki patlamada hayatını kaybeden Uğur Özkan ve arkadaşlarının bulunduğu posterleri taşıyan kalabalık kitle, mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe; HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encu ve Aycan İrmez, HDP-DBP Şırnak il ve ilçe eş başkan ve yöneticileri, bölge STK temsilcileri, SYKP Eş Genel Başkanı Necla Kural, SYKP'li gençler ile 50 bini aşkın kişi katıldı. Cizre Asri Mezarlığı'na gelen kitle burada Uğur Özkan için bir tören gerçekleştirdi. Törende kısa bir konuşma yapan Meya-Der Cizre Şube Eş Başkanı Mele Kasım Yiğit, DAİŞ çetelerinin barbarca yaptığı katliamları nefretle kınadığını belirterek, "Hiçbir güç yüzünü özgürlüğe, eşitliğe ve adalete çeviren pırıl pırıl gençleri engellemeye yetmeyecektir. Bizim yiğit çocuklarımız Kobaneli gençlere oyuncaklar taşımak ve oraya yeniden hayat vermek için yola çıktılar ama barbarlar önlerini kalleşçe kestiler ve katlettiler. Bu barbarları kınıyorum" dedi.

SYKP Eş Genel Başkanı Necla Kurul da kısa bir konuşma yaparak saldırıyı kınadıklarını belirtti.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise özgürlük ve onurlu bir yaşam için mücadele eden herkese başsağlığı dileyerek, "Gençlerimiz Kobane'de yeni bir yaşamı inşa etmek için yola çıktılar ama vahşi DAİŞ çeteleri kalleşçe gençlerimizi bombaladılar. Bizler onurlu bir yaşamı inşa edene kadar bu gençlerimizin yolunda yürüyeceğiz ve onların mücadelesini yükseltmek için haksızlığın, adaletsizliğin karşısında her zaman alanlarda olacağız" şeklinde konuştu.

Encü'nun konuşmasının ardından SYKP'li Uğur Özkan'ın babası Mehmet Özkan da, "Eşitlik, adalet ve demokrasi için, özgür bir yaşamı yeniden inşa etmek için mücadele etti ve bu mücadelede şehadete ulaştı. Hepiniz benim Uğurumsunuz. Uğurlar olsun Uğur'um." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Uğur Özkan'ın cenazesi gözyaşları ve dualar eşliğinde defnedildi. Cenazenin defnedilmesinden sonra kitle Hükümet Konağı'na doğru yürüyüşe geçti. Belediye Caddesi üzerinden Orhan Doğan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen kitlenin önünde yer alan bazı görevliler yol boyunca çöp kutusu, çöp konteynerleri ve şüpheli buldukları paketleri inceledi. Sloganlar eşliğinde Hükümet Konağı'na kadar gelen kitle burada bir basın açıklaması yaptı. DBP üyesi Kadir Bayık'ın yaptığı açıklamadan sonra kitle olaysız bir şekilde dağıldı.

YDG-H ÜYELERİ HÜKÜMET KONAĞI VE POLİS KARAKOLUNA HAVAİ FİŞEKLERLE SALDIRDI

Kitlenin dağılması ile birlikte Nur ve Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli çok sayıda YDG-H üyesi, Dörtyol kavşağında yoldan geçen araçları durdurup, araçları barikat olarak kullanıp izinsiz gösteri düzenledi. Yolları trafiğe kapatan göstericiler Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağına ve Şehit Murat Akançay Karakolu'na havai fişek ve el yapımı patlayıcılarla saldırıp polisle çatıştı. Dörtyol kavşağını yoldan geçen araçları barikat olarak kullanıp trafiğe kapatan YDG-H üyeleri olay yerine sevk edilen polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis, göstericilere basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Nur Mahallesi Dörtyol kavşağında başlayan olaylar, karanlığın basması ile birlikte Belediye Caddesi, Orhan Doğan Caddesi, Yafes Caddesi, Otogar mevkisinde devam etti. Göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki olaylar devam ediyor. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özkan Şanlıurfa Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

title