Haberler

Cizre'de, Suriye'deki Kürtler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Güncelleme:

Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı ihtiyaç malzemesi sıkıntısı yaşayan Kürtler için Cizre Belediyesi "Rojova için el ele" sloganı ile yardım kampanyası başlattı.

Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı temel ihtiyaç malzemesi sıkıntısı yaşayan Kürtler için Cizre Belediyesi bünyesinde 'Rojova için el ele' sloganı ile yardım kampanyası başlatıldı.

Cizre Belediyesi Suriye'deki iç savaş nedeni ile temel ihtiyaç malzemesi sıkıntısı yaşayan Suriyeli Kürtler için 'Rojova için el ele' sloganı ile başlatmış olduğu yardım kampanyasına vatandaşlar büyük bir destek verdi. Vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin yapmış olduğu yardımlar eski belediye binasında toplandıktan sonra araçlara yüklenerek Suriye'ye gönderilmeye başlandı.

Vatandaşların kampanyaya büyük destek verdiğini belirten yardım toplama ve koordinasyon birim sorumlusu Hüseyin Güran, 12 gün önce başlatılan yardım kampanyası sayesinde bugüne kadar 10 araçtan oluşan temel ihtiyaç malzemelerini Suriye'ye gönderdiklerini söyledi. Cizre'de 7'den 70'e herkesin yardım kampanyasına destek verdiğini belirten Güran, hedeflerinin iki ay devam edecek olan kampanya çerçevesinde 40 araçlık temel ihtiyaç malzemesini Suriye bölgesine ulaştırmak olduğunu söyledi. Güran, "Bu kampanyayı başlatmamızdaki amaç ise Rojova bölgesinde yaşanan iç karışıklık ve savaştır. Çünkü savaş bir felakettir ve dünyadaki en kötü şey de savaştır. Onun için Rojova'da devam eden iç savaşta mağdur olan insanlar için bizde bir şeyler yapmak istediklerini ve bu duygular çerçevesinde de bu kampanyayı başlattık. Bu vesile bu kampanyaya bugüne kadar destek veren ve destek verecek olan herkese teşekkür eder, Cizre halkından kampanyadan desteklerini esirgememelerini bekliyoruz" dedi.

Cizre Belediyesi'nin yardım kampanyasında toplanan temel ihtiyaç malzemeleri araçlara yüklendikten sonra Suriye'ye gönderildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suriye Cizre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title