Haberler

Kaçırılan Polisin Çocukları: Biz Kürt Değil miyiz?

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce kaçırılan 27 yaşındaki polis memuru Ayhan Kaya'nın ailesi, gelecek iyi haberi umutla bekliyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerce kaçırılan 27 yaşındaki polis memuru Ayhan Kaya'nın ailesi, gelecek iyi haberi umutla bekliyor.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görev yapan ve 10 Aralık'ta terör örgütü mensuplarınca kaçırılan polis memuru Kaya'nın ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü Sevgi Kaya, eşinin rahatsızlığı nedeniyle rapor almak için hastaneye gittiğini, eve gelmemesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğünü aradığını belirterek daha sonra eşinin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca kaçırıldığını öğrendiğini söyledi.

Eşinin hayatından endişe duyduklarını dile getiren Kaya, eşinin sağ olduğunun belirtildiğini ancak sağlıklı bir haber alamadıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşim, Bingöl'ün Karlıova ilçesinden, kendisi Kürt'tür. Kaçırıldığı günden beri gözümüze ne uyku girebildi ne de evimizde gözyaşı eksik oldu. 3 çocuğum var. Çocuklarım sürekli babalarını soruyor ve onları tatmin edecek bir cevap veremiyorum. Daha babasını tanımayan 40 günlük bebeğim var. Bu konuda vicdan sahibi herkesten yardım istiyorum ve ne olur eşimi bize gönderin diyorum."

Kardeşinin kaçırıldığını duyduktan sonra İstanbul'dan Cizre'e geldiğini söyleyen Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya da ilçede yaptıkları tüm aramalara rağmen kardeşine ulaşamadıklarını kaydetti.

Tedirgin olduklarını belirten Kaya, "Kardeşimin çocukları hep bana 'Biz Kürt değil miyiz, peki neden babamı kaçırdılar?' diye soruyor. Bu soruya cevap veremiyorum. Kardeşim, öğretmen olmak istiyordu ama ataması olmadığı için işsiz kalınca polis olmak istedi. Cizre'de de yardıma muhtaç aileleri Kaymakam Bey ile gezip onlara yardımlarda bulunuyordu" diye konuştu.

Kardeşinin bir an önce çocuklarına kavuşmasını istediklerini, bu konuda yardım beklediklerini ifade eden Kaya, "Kardeş kavgasının son bulmasını ve akan kanın durmasını istiyorum. Bir Kürt olarak 'Yeter artık' diyorum" dedi.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ayhan Kaya'nın aracı, seyir halindeyken 10 Aralık'ta Cizre Hastanesi yolunda bir grup terör örgütü PKK mensubu tarafından durdurulmuş, aracından indirilen polis memuru Kaya, teröristlerce kaçırılmıştı. Kaya'nın, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un koruması olduğu öğrenilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ayhan Kaya Şırnak Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (5)

agit:

Kürt olsaydı polis olmazı,dua edin ki öldürmesinler.polisliği seçerek kendi kuyusunu kazmıştır.

27
24
yanıtYanıtla
ALİ:

Bu agit polis tarafından aranan cizreden kaçan etekli terörist tespit edilsin yeri gereken yapılsın

yanıt14
yanıt4
urfa viranşehir:

Kürtsen eğer Kürtleri öldüren adamların içinde işin ne var?

6
7
yanıtYanıtla
Şırnak:

Şırnak ta yaşayan biri olarak burda boş yorum yapan mallara sesleniyorum. Bugün şırnak dahil bütün bölge kapıldı memurlar 12 den sonra paydos etti böyle bir günde anaokula ve hicbir okula öğrenci gitmemiş tir her şeye inanmayın

9
4
yanıtYanıtla
Denızgezmışın yolu:

Arkadaşlar PKK hDP kurtlerı kullanıllar halen Müslüman kurt halkı uyanmadılar ıse kurthalkı dahaçok çekeceğı var solo kendı ağzıledıyor benım partı bır pırojedır halk olarak sordukmukımın pırojesısen solo emıneulker hDP bır pırojedır ıtıraf ettı nazaman halk olarak uyanacağız

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title