Haberler

Cizre'de Öğrenci Yurduna Saldırı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, yüzleri maskeli YDG-H üyesi grup, özel bir öğrenci yurduna molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, yüzleri maskeli YDG-H üyesi grup, özel bir öğrenci yurduna molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırı sonrası çıkan arbedede 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Cizre ilçesi İdil Caddesi üzerinde bulunan özel bir öğrenci yurdu gece yarısı, yüzleri maskeli bir grup YDG-H üyesinin saldırısına uğradı. Cudi ve Nur Mahallesi'nin ara sokaklarında toplanan yüzleri maskeli göstericiler caddeye çıkarak öğrenci yurduna havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Saldırıda göstericilerin attığı molotof kokteyllerinin isabet ettiği yurtta ufak çapta yangın çıktı. Saldırı anında tesadüfen olay yeri yakınındaki parkta bulunan bina sahibi eski korucubaşı ve Cizre Belediyesi eski Başkanı Kamil Atak'ın yakınları, saldırganları dağıtmak için havaya rastgele ateş açtı. Bina sahiplerinin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Saldırı sonrası olay yerinde yaşanan arbedede 11 yaşındaki Ahmet D. silahla yaralanırken, 17 yaşındaki Ferman M. de darp sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaşanan saldırı öğrenci yurdunun güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. Olayın ardından bölgeye gelen itfaiye ekipleri yurtta meydana gelen ufak çaptaki yangına anında müdahale ederek yangının büyümesini önledi.

Yaşanan saldırıda yurtta öğrencilerin bulunmaması büyük bir faciayı önlerken, binada maddi hasar oluştu. Saldırının ardından polis yurdun etrafında güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen emniyet yetkilileri de görevlilerden bilgi aldı. Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri yurtta ve çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı.

ÖĞRENCİ YURDUNA DAHA ÖNCE DE BİR ÇOK SALDIRI YAPILMIŞTI

İdil Caddesi üzerinde bulunan öğrenci yurdu daha önce de bir çok saldırıya maruz kalmıştı. 2011 yılında meydana gelen saldırıda içeride bulunan Fehmi Fidan ve iki arkadaşı atılan molotof kokteylleri sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılmış, Fidan, vücudunda oluşan derin yanıklar nedeniyle bir müddet Ankara'da tedavi görmüştü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamil Atak Şırnak Cizre Cudi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title