Haberler

Cizre'de Nihat Kazanhan Davasının 2. Duruşması Başladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015 tarihinde evinin önündeki boş arazide oynarken öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ı öldürmekten 1’i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın 2. duruşması Cizre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak 2015 tarihinde evinin önündeki boş arazide oynarken öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı öldürmekten 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın 2. duruşması Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Ocak 2015 tarihinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili 1'i tutuklu 5 polisin yargılanmalarına Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanıkların SEGBİS sistemiyle katıldıkları duruşmada, Kazanhan ailesinin avukatları mahkemede hazır bulundu.

Duruşma öncesinde adliye çevresinde ve adliyeye bağlanan yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmaya katılanlar üst aramasından geçirildi. Davanın 2. duruşmasına Şırnak ve bölge baro avukatları, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret de katıldı. Duruşma tanık 7 polis memurunun ifadelerinin alınması ile başladı. Kazanhan'ın avukatları adil bir yargılanmanın yapılması için sanıkların duruşmada hazır bulunmasını talep etti.

Duruşmada verilen öğle arasında Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Duruşma başlamadan önce SEBGİS'ten vazgeçilmesini talep ettiklerini belirten Elçi, "Hem sanıkların hem tanıkların mahkemeye getirilerek ses tonlarının mimiklerinin iyi analiz edilmesini ve bunların ceza makamı tarafından da daha yararlı olacağını düşündük. CMK yasasında da SEBGİS'in hangi hallerde düzenleneceği belirtilmiştir. Yani bizim yargılamamız için SEBGİS'in olmaması gerekiyor. Ama ilk duruşmada da bugün de ısrarlı talebimize rağmen mahkeme kabul etmedi. Polis sanıkların beyanlarına başlandı. Polis tanıkları da sanıklarla aynı yerde çalışan polislerdir. Orada da söyledim maalesef beyanları gerçeği yansıtmamaktadır. Hem meslektaşlarını korumak hem de emniyet teşkilatı içerisindeki hiyerarşi içerisinde beyanda bulunduklarına inanıyoruz. Çünkü bilinmesi gerekilen hususlarda bile doğru dürüst bilgi verilmemektedir. Bildiklerini ilk soruşturma ifadelerinde de açık bir şekilde dile getirmelerine rağmen şu an bilmiyoruz diye beyanda bulunuyorlar" dedi.

Polis tanıkların beyanlarının gerçeği yansıtmadığı ve tüm hukukçularda bu kanaatın var olduğuna vurgu yapan Elçi, "Duruşma diğer tanıkların beyanlarıyla devam edecektir. Bizler de hem Şırnak Barosu'nun bünyesinde kurduğumuz Nihat Kazanhan komisyonundaki avukat arkadaşlarımız hem de bizlere dışarıdan destek veren diğer baroların avukatları sorularımızla olayı aydınlığa çıkartmaya çalışacağız. Yargının daha sağlıklı temellerde sürdürülmesi için elimizden geleni yapacağız. Dileriz ki bu olayda failler gerçek hak ettikleri cezayı alırlar. Çünkü maalesef bu tür olaylarda failler cezayı almadığı için diğer başka olaylara davetiye çıkarılıyor. Yanlarına kar kaldığı zaman benzeri olaylarda da kamu görevlilerinin hukuk dışına çıkıp faaliyette bulunma ihtimali yükseliyor, buna benzer olayların artma ihtimalide yüksektir. Bu sebeple orda faillerin hak ettiği cezayı almalarını istiyoruz. Hak ettikleri cezayı almaları içinde elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Mahkemenin bugün daha hassas davranması gerektiğine vurgu yapan Elçi, "Türkiye tarihinde hem Sivas katliamı gibi katliamlar. Nihat Kazanhan'ın öldürüldüğü çocukların sokaklarda infaz edildiği olaylar, maalesef sıkça yaşanan bir durumdur. Bunların önünün kesilmesi için faillerin hak ettiği cezayı alması gerçekten bunların önünü kesmiş olacaktır. Bugün 7 polis ve bir çocuğun ifadesi alınacak. Mahkemenin bugün biteceğini tahmin ediyoruz ama belli olmaz bugün bitmese de yarın devam edecektir. Ancak polislerin beyanları SEGBİS yöntemiyle alınıyor. Biz yine ilk duruşmada da bugünde ben ısrarlı bir şekilde SEGBİS'in doğru olamayacağını sağlıklı bir yargılama yapılamayacağını ifade ediyoruz. Çünkü birden fazla yerden bağlantı kuruluyor hepsini göremiyorsun. Yani tanıkların beyanı alınırken de söyledik. Biz salonun içerisini görmüyoruz sadece tanığı görüyoruz. Diğer tanıkların o salonda olma ihtimali de mevcuttur. ve bu da sağlıksız bir yargılama sonucunu doğurur. Ama mahkeme SEBGİS ile devam etme konusunda ısrarcı" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nuşirevan Elçi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title