Haberler

Cizre'de Mersin'e Götürlem Istenen Tabancalar Ele Geçirildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi Kurumcu Jandarma Karakolu'nda yol kontrolleri sırasında bir araçta yapılan aramada, Mersin'e götürülmek üzere olan 10 adet tabanca yakalandı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi Kurumcu Jandarma Karakolu'nda yol kontrolleri sırasında bir araçta yapılan aramada, Mersin'e götürülmek üzere olan 10 adet tabanca yakalandı. Devam eden soruşturmada, Cizre İlçesi'ndeki bir evde de yapılan aramada, 1 adet tabanca, çok sayıda tabanca yapımında kullanılan malzemeler ile mermiler ele geçirildi.

Cizre Kurumcu Jandarma Karakolu'na bağlı ekiplerin yaptığı yol kontrolü sırasında, bir araçta yapılan aramada ele geçirilen tabancalarla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde; Cizre İlçesi Kurumcu Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol noktasında M.S. isimli şahıs ile birlikte Mersin iline sevk edilmek üzere 10 adet ruhsatsız tabanca yakalanmış olup, devam eden çalışmalarda M.S.'nin M.A. isimli şahıs ile işbirliği içerisinde olduğu tespit edilmiş olup, M.A. isimli şahsın Cizre ilçesi Sur Mahallesi'nde bulunan ikametinde yapılan arama neticesinde; 1 adet Sigsauer marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet temizleme fırçası, 32 adet 7.65 mm çapında dolu fişek, 55 adet 9 mm çapında dolu fişek, 3 adet tabanca gövdesi, 3 adet tabanca kapak takımı, 3 adet tabanca namlusu, 15 adet 9 mm fişek alan boş şarjör, 3 adet tabanca emniyet tetik tertibatı malzemesi, 6 çift tabanca el kabzesi ele geçirilmiştir. Şüpheli M.S. ve M.A. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Mersin Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title