Haberler

Cizre'de İki Okul Ateşe Verildi

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün 4 okulu ateşe veren kimliği belirsiz kişiler, akşam saatlerinde de 2 okulu molotof kokteyli atarak yaktı.

Cizre’de Kürtçe Eğitim vermek için kurulan okulların kapatılmasını bahane eden yüzleri maskeli bir gurup yafes ve Nusaybin Caddesine barikat kurup izinsiz gösteri yapmak istedi.Eylemci gurup bomba düzenekli iki büyük tüpü de Cizre Köprüsüne bırakıp köprüyü ulaşıma kapattı.Olay yerine sevk edilen Polis ekiplerinin dağılın uyarılarına taş,ses bombası ve Molotof kokteylleri ile karşılık veren guruba polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Göstericiler Nur ve Cudi Mahallesinin ara sokaklarına kaçtı.

Göstericilerin yola bıraktığı tüpten yapılan el yapımı bombalar, patlatılmadan olay yerine gelen bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Patlayıcıların etkisiz hale getirilmesinden sonra köprü tekrardan ulaşıma açıldı.
İTFAİYE EKİBİNE TAŞLI SALDIRI

Öte yandan Polis köprü üzerindeki bombayı imha etmekle uğraşırken bir gurup Nur Mahallesinde bulunan Anadolu Atatürk Lisesi ile Sur Mahallesinde bulunan İsmail Ebul-İz Ortaokuluna Molotof Kokteylleri ile saldırıp ateşe verdi. Okulların ateşe verilmesi ihbarı üzerine olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına müdahale etmek için sur mahallesine giden itfaiye ekibi göstericilerin taşlı saldırısına maruz kalınca geri dönmek zorunda kaldı. İki polis zırhlı aracı eşliğinde mahalleye giren itfaiye ekibi göstericilerin attığı taşların aracın ön camına isabet etmesi sonucu yaralanmaktan kıl payı kurtuldu. İtfaiye ekibi polis eşliğinde yangını müdahale edip söndürdükten sonra yine polis ekibi eşliğinde mahalleden ayrıldı.


Polis ekipleri olası bir olaya karşı okulların bulunduğu sokaklarda zırhlı araçlarla devriye gezerken, toma araçları da Dörtyol kavşağında beklemeye devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Astar Yüzü:

Ya bunlara yüz vermiceksin verdikçe astarını da istiyorlar. . .

17
4
yanıtYanıtla
orbay:

Neden hiç bir kisi yakalanmiyor bu olaylarda. Yakalayin ve bu zaralari, yakalanlara odetin. Ya degilse belediye odesin. Sonra, sadece su sikmayinan nereye varacaksiniz, bunu biraz degistirin ve suyun için pis kokan ilaç ilave edin, veya çikmayan boya. bos, bos bekleyin bakalim.

17
0
yanıtYanıtla
RİZELİ:

AÇILIM VAR. SAKIN SESİNİZ ÇIKMASN. PKK NE YAPARSA SERBEST. AKP Lİ ÜSTÜN GÖRÜŞLÜLER BÖYLE İSTİYOR

15
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title