Haberler

Cizre'de Hayat Normale Döndü

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, IŞİD terör örgütünün Kobani'ye saldırısı bahane edilerek gerçekleştirilen eylemlerin ardından ilçede hayat normale dönmeye başladı.

Kepenklerin bir haftadan bu yana kapalı olduğu Cizre’de esnaf kepenk açmaya başlarken, belediye ekipleri de yollarda temizlik çalışmalarına başladı.

Olaylarda ilçedeki bütün cadde ve sokaklara taş, çöp konteyneri, inşaat malzemeleri ve araç lastiklerinden ateş yakıp barikat kuran eylemci gruplar bütün yolları trafiğe kapatmıştı. Uluslararası karayolu ve hastane yolunun da trafiğe kapanması ile birlikte ilçede hayat durmuştu. İlçe genelinde bir hafta önce başlayan Kobani eylemlerinde fırın ve eczaneler dışında bütün kepenkler kapalı olurken, eylemci gruplar ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Çıkan olaylarda göstericiler birçok MOBESSE ve iş yerlerine ait güvenlik kameralarını kırıp kullanılmaz hale getirmişti. Bir otomobil, iki okul, bir öğrenci yurdu, bir alışveriş merkezi, birçok küçük iş yeri ateşe verilen göstericiler, Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan çok sayıda aydınlatma direğini de kırıp barikat olarak kullanmıştı. Çıkan olaylarda biri gazeteci olmak üzere 30’a yakın kişi de yaralanmıştı.

Kobani eylemlerinin bir haftadan bu yana sürdüğü ve hayatın adeta felç olduğu Cizre’de esnaf bugün kepenk açmaya başladı. Cizre Belediyesi temizlik birimi ekipleri de ilçedeki bütün cadde ve sokaklardaki barikatları iş makineleri ile kaldırıp, yollarda temizlik çalışmalarına başladı. İş yerlerinin kepenk açması ile birlikte bir haftadan bu yana evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da dışarı çıkıp alışveriş yaptı.

ABİDİN YEL 

ŞIRNAK 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Kobani Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title