Haberler

Cizre'de Göstericilerin Kazdığı Hendekleri Belediye Kapatılıyor 1-

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin polisin girmesini önlemek için kazdığı hendekler bugün Sur Mahallesi'nden başlanarak belediye tarafından kapatılmaya başlandı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin polisin girmesini önlemek için kazdığı hendekler bugün Sur Mahallesi'nden başlanarak belediye tarafından kapatılmaya başlandı.

Cizre'de 6-7 Ekim Kobani olayları sırasında YDG-H üyeleri, başta Nur, Sur ve Cudi mahallelerindeki sokaklara polisin girmesini engellemek için hendekler kazdı. İlçede geçen hafta da PKK'lılar ile Hüda-Par'lılar arasında çıkan ve 3 kişinin ölümüne neden olayların ardından HDP ve DBP'liler, Şırnak Valisi Hasan İpek ve ilin yöneticileri ile yaptığı görüşmenin ardından bugün Cizre belediyesi kepçelerle açılan hendekleri kapatmaya başladı. Sur Mahallesi'nden başlanan hendeklerin kapatılma çalışmalarını Cizre Belediye Başkanı DBP'li Leyla İmret, DBP Cizre İlçe Başkanı Ali Gün de yerinde inceledi. Sur'dan başlanan hendek kapatma çalışmalarının daha sonra Nur ve Cudi Mahallesi'nde süreceği belirtildi.

Cizre Belediyesi Başkanı Leyla İmret, hendeklerin halk ve gençler tarafından siyasi operasyonlara karşı açıldığını öne sürerek, "Bizler belediye olarak elbette sokakların ve caddelerin kapatılmasını istemiyoruz. Ama son dönemlerde Kobani eylemleri sonrası başlatılan gözaltı ve tutuklama furyasına karşı halk ve gençler böylesine bir tutuklama furyasına karşı hendekleri açmış. Bizler halkın istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız. Çünkü bizi bu halk seçti. Halk, çocuklarının gözaltına alınmaması ve tutuklanmaması için bu hendekleri açmış. Devlet ve hükümet gözaltı ve tutuklamaları durdurursa bu konuda halkı ikna ederse bizler hendekleri kapatacağız" dedi.

Hendekleri kapatmaları için öncelikle halkı ikna etmeleri gerektiğini söyleyen İmret, Şırnak Valisi ve Cizre kaymakamının da bu konuda hassas davranması gerektiğinin belirtti. İmret, "Etki her zaman tepki yaratmıştır. Gözaltı ve tutuklamalar başlarsa bu defa halk hendekleri daha da genişletecektir. Biz de vali ve Cizre kaymakamından gözaltı ve tutuklama yapmamalarını istiyoruz. Böylesi bir durum olursa halk bize de tepki gösterecek ve hendekleri kapatmamıza izin vermeyecektir. Herkes üzerine düşeni yaparsa ilçemizde hiçbir sorun kalmayacaktır" dedi.

DBP Cizre İlçe Başkanı Ali Gün, Cizre halkının bu kadar gerilimi, bu kadar gaz bombalarını ve bu acıları yaşamaya hakkı olmadığını, diğer şehirlerdeki insanlar gibi rahat bir yaşam sürmek istediklerini söyledi. Gün, "Bu hendekler gözaltı ve tutuklamalara karşı halk tarafından açılmıştır. Şimdi bizler kapatmak için halkımızı ikna etmeye çalışıyoruz. Fakat yarın bir tek kişi bile gözaltına alınıp tutuklanırsa bu defa halk bütün cadde ve sokaklarda hendekler açacak ve kimse artık bunun önüne geçemez. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor" diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Leyla İmret Kobani Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title