Haberler

Cizre Belesiyesi'nden 60 Kursiyere Girişimcilik Eğitimi

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile açılan girişimcilik kursuna kayıt yapan 60 kursiyere, girişimcilik eğitimi verildi.

Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi tarafından, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile açılan girişimcilik kursuna kayıt yapan 60 kursiyere, girişimcilik eğitimi verildi.

Cizre Belediyesi tarafından hazırlanan ve KOSGEB Hizmet Merkezi Bölge Müdürlüğü'ne teslim edilen gençlere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi projesi KOSGEB Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi. Proje kapsamında 60 girişimciye, girişimcilik kursu verildi. 30 sabah grubu ve 30 da öğle grubu olmak üzere iki gruba ayrılan kursiyerler, günde 4 saat olmak üzere toplam 70 saat girişimcilik eğitimi aldı.

Eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, Cizre Belediyesi olarak yeni iş kurmak isteyen gençleri her zaman desteklemeye hazır olduklarını söyledi. İmret, "KOSGEB'e bize böylesine bir imkan verdiği için teşekkür ediyorum. Her zaman gençleri desteklemek ve onların projelerini hayata geçirmeleri için destek vermeye devam edeceğiz. Buradan sertifika alacak olan gençlerimizden birçoğu yeni iş yeri açacak ve kendi işlerinin başına geçecekler. Bizler böylesine bir imkanı sunmakta yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Kadınlarımıza yönelik de ilçede birçok proje hazırladık. Bu projeleri hayata geçirmek için öncelikle belediyede kadınlardan oluşan bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonumuz ilçede kadınlar için neler yapabileceğimizi tartışıp kararlaştırdıktan sonra bu projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Eğitimin sonunda kursu başarılı bir şekilde tamamlamış olan eğitimcilere sertifika verildi.

Sertifika alan girişimciler, KOSGEB'e sunacakları projeleriyle beraber 30 bin liradan 70 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanlarından yararlanabilecek. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Leyla İmret Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title