Haberler

Cizre Belediye Başkanı Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme:

Cumhuriyet Başsavcılığı, Leyla İmret hakkında, "Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" sözleri nedeniyle soruşturma başlattı.

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı bir isyana tahrik etmek" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlattı. Dosya Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

"İÇ SAVAŞ YÜRÜTÜYORUZ"

Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in bir televizyon kanalındaki demecine yer verildi.

Açıklamada, İmret'in verdiği demeçte, "Bir söz vardır, barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş da olacaksa Cizre'den başlayacaktır" ve "Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.

"HDP'Lİ BELEDİYELER PKK'YA DESTEK VERİYOR..."

Başsavcılık açıklamasında, yapılan haberde, "Bir süredir Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde HDP'nin kazandığı belediyelerin PKK ve PKK'nın şehir yapılanması YDG-H'ye destek verdiği güvenlik kaynaklarınca dile getiriliyor…" ibarelerinin geçtiği belirtildi.

"İSYAN VE PROGANDA" SORUŞTURMASI

Açıklamada, "Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in söylediği belirtilen söz konusu beyanların "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı bir isyana tahrik etmek" suçu ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçu kapsamında söz konusu iddiaların soruşturulması gerektiği anlaşıldığından Leyla İmret hakkında soruşturma açılmıştır" denildi.

Açıklamada, idari yönden yasal gereği için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıldığı kaydedilirken, dosyanın suç itibariyle Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Leyla İmret İstanbul Cizre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (40)

mahmut mardin:

yorumcuların çoğu , leyla hanımım güzelliğini kıskanıp hakaret eden yamyamlar sürüsü, leyla hanım 5 dil bilen, bilgili kültürlü dürüst bir hanımefendidir, oy için kapanıp, sonrada açılmaz, herzaman aynıdır

31
27
yanıtYanıtla
mehmet:

kahrolsun. hdp

44
3
yanıtYanıtla
baskentli 06:

Güzel kadınmış doğrusu.lafları gibi kendi de kivrakmi ki acaba

25
19
yanıtYanıtla
diyar2121Mobil-ANDROID:

bunu tüm bdp belediye başkanlarına yapmaları lazım tümünü görevden alın yeter

34
5
yanıtYanıtla
ANTEPLİ.V:

Tabiki belediyeler yardım ediyor yollara döşenen bombaların üzerine asfaltı kim döküyor

24
15
yanıtYanıtla
batmanlı kürt:

geber. . git savaş istiyorsan git kandile. . ordaki murat karayılana dansöz olursun. . kapatması olursun

29
8
yanıtYanıtla
Fırço fisoMobil-IOS:

türklerle kardeş olamayız çünkü biz ne Irkçıyız nede Faşistiz

8
26
yanıtYanıtla
bir dostMobil-ANDROID:

ben güzele güzel demem vatan haini olunca

25
8
yanıtYanıtla
bu milletin mayası sağlamdır...:

ALLAHIN İZNİYLE bu milleti KÜRT TÜRK diyerek birbirine düşüremezsiniz çünkü bu MİLLETİN MAYASI SAĞLAMDIR sizin bozuk diye o bozuk mayayı sağlam DOĞUNUN İNSANLARINA ASLA KULLANAMAZSINIZ bizim ÖZÜMÜZDE ASIRLARDIR KARDEŞLİKDİR VARDIR. .

32
0
yanıtYanıtla
usta:

bunu bu saate kadar tutklamadiklari hata tıkın kodese bayanlarin yanina vermeyin erkek kogusuna atin

23
5
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title