Haberler

Cizre 4 Kişi Göz Yaşları Arasında Toprağa Verildi

"4 kişinin öldüğü Cizre'de hüzün ve gerginlik" haberine ek

3) 4 KİŞİ GÖZ YAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Cizre Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde hemşire olan 27 yaşındaki Eyüp Ergen, arıza gidermek için bölgede bulunan DEDAŞ çalışanı 39 yaşındaki Mesut Sanrı, olaylar sırasında roketatarın isabet edip çöken duvarın altında kalan 7 yaşındaki Baran Çağlı ile kurşunların isabet ettiği 10 yaşındaki Emin Yanaş'ın cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından öğleden sonra ilçeye getirildi. 4 kişinin cenazelerinin yanı sıra Dicle Nehri'nde önceki gün boğularak ölen 13 yaşındaki Yılmaz Ruvanas'ın da cenazesi de getirilip, birlikte taşındı.

Ambulansla getirilen cenazeler İdil Caddesi üzerinde binlerce kişi tarafından karşılandı. Nusaybin Caddesi üzerinde omuzlara alınan cenazeler Asri Mezarlığa kadar taşındı. Tabutların üzerine PKK flamaları örtülürken, Abdullah Öcalan lehine, hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Mezarlıkta Cizre Devlet Hastanesi çalışanları, çalışma arkadaşları Eyüp Ergin'in cenazesini beyaz önlükleriyle karşıladı.

Cenaze törenine HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Aycan İrmez, Ferhat Encü, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ile binlerce kişi katıldı. Olaylarda ölen 4 kişi daha sonra gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Şırnak Cizre Eyüp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

006:

Pkk huda par lıları vurdu attığı roket çocuğun ölümüne neden oldu, siyasi partisi de propaganda yapıyor... Katiller siz öldürdünüz o insanları yüzsüz herifler...

8
7
yanıtYanıtla
azai amedi:

amedli kürdüm gerçketen bu şırnak cizreliler aptal mı yok kafa mı yok pkk onları katleti onlar hale pkk bayrakları ile cenaz götüryorlar kafa yok mu hiç sizde pkk hdp ALLAH belaınız versin kürdü öldürüp sonra gösteri yapıyorsunuz bunada beyinden yoksun sizin peşinizden gelenler inanıyor.

2
4
yanıtYanıtla
burcu karaaslan:

Haberi Iyi oku! Catisma guvenlik gucleriyle oldu.bolgede savas olmasi kimin isine yariyorsa katil odur ve buna alet olan herkestir.sebep olanlarin allah belasini versin! Cocuk oldurmek gunah degil mi,ey inananlar!

0
1
yanıtYanıtla
Kaşar Sevmez:

Haberi sen iyi oku atılan roketin yıktığı duvarın altında kaldı o çocuk... Yalan konusma... Asker roket atmiyor... Milletvekillerinin getirdiği roketleri pkk atıyor sağa sola... Eyyy inanmayan, gerçi Rab e inanmayan dan her halt beklenir...

yanıt1
yanıt0
BÜGÜN BANA YARIN SANA BANA BİŞEY OLMAZ D:

BU HALK SİZİN GİBİ TIRŞIKÇILARIDA BU AKP FAŞZİMİNİDE SARAYDA OTURAN YEZİDİDE OSURUĞUYLAN BOĞAR AKILI OLUN BU HALKKIN SABRIDA ÖFKESİDE BİR YERE KADAR BURDA ÖNEMLİ OLAN DÖRT CANIN GİTMESİ ASKERLERİN GERİLLANIN ÖLMESİ BİR YEZİD KENDİ KURTARSIN DİYE BU SAVAŞA ORTAK OLANLAR BUNUN BEDELİNİ ÇOK AMA ÇOK AĞIR ÖDERLER AKILLLI OLUN KİMSE ÖLÜMSÜZ DEĞİLDİR VATANI SATAN VATAN HAİNLERİ HALA YAŞIYORSA DEMEKKİ HAİNDİR VATANSEVERLER TOPRAKLARDA YATIYOR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title